6 tips voor kerstkaarten met een persoonlijk tintje

Pinterest kerstkaarten diyDe kerstboom staat en de lichtjes branden. In mijn Bloomon-bos zit zelfs een dennentak! Tijd om aan de slag te gaan met de kerstkaarten. Na een aantal jaren geen kaarten gestuurd te hebben heb ik besloten dit jaar een aantal mensen een kaart te sturen. En dan niet zomaar een dertien-in-een-dozijn kaartje met onze namen erop, maar een kaart waar aandacht aan besteed is.

Zo word ik altijd heel vrolijk van de prachtige kaarten die mijn artistieke tante stuurt. Elk jaar weer is de kaart een lust voor het oog. Ze schildert en de voorkant van de kaart is dan ook altijd een kunstwerk. Misschien niet hip en al helemaal niet hot, maar wel met zoveel liefde gemaakt dat hij bij ons altijd een mooi plekje in huis krijgt. Waarom? Omdat de liefde eraf spat!

Dat ga ik dit jaar ook doen. Kaarten maken waar de ontvanger blij van wordt.

Zo voorkom je dat je kerstkaart op een stapel terecht komt:

  1. Kerstkaarten zelf maken is natuurlijk dé manier om het persoonlijk te maken. Op Pinterest vind je duizenden ideeën voor simpele en leuke DIY-kerstkaarten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met washitape, draad, takjes en stickertjes. Wij zetten de leukste voor je op een rij op Pinterest!
  1. Zelf ben ik sinds een paar maanden helemaal into handlettering. Onze kerstkaarten worden dan ook gehandletterd met een mooie quote aan de voorkant. Ik kocht een pakketje blanco postkaarten. Op Pinterest vind je gave, ontroerende en traditionele quotes, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets verzinnen! Veel mensen denken dat handlettering ingewikkeld is, of dat je er een supermooi handschrift voor moet hebben. Maar dat valt echt reuze mee! Zeker als je het handlettering-pakket van Dreamkey Design & Imakin In het pakket zit echt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. En, ook niet onbelangrijk, er zit een boekje met uitleg bij. Wees gewaarschuwd, het is heel erg verslavend!

IMG_0282IMG_0284IMG_9407

  1. Een vriendin van mij stopt in de kerstkaart een briefje waarop ze verteld hoe het haar en haar gezin het afgelopen jaar vergaan is. Ik vind dat leuk om te lezen. Natuurlijk weet ik van mijn beste vrienden en familie wel wat er speelt, maar juist van mensen die je niet regelmatig spreekt is het fijn om op die manier toch op de hoogte te blijven. Ik ga dat ook zeker doen! Zo blijft iedereen die je dierbaar is ook echt op de hoogte van wat er in je leven gebeurt.
  1. Ga op zoek naar een leuke foto van de ontvanger en jou, of jouw gezin en maak daar een kerstkaart van! Succes gegarandeerd, zeker nu er veel foto’s genomen worden die niet meer afgedrukt worden. Persoonlijker kan haast niet!
  1. Aan de slag met je kinderen! Het blijft aandoenlijk, een kinder’tekening’ op een kaart. Zorg voor goud en zilver, en misschien wat glittertjes en zelfs de meest abstracte kindertekening wordt een ware eyecatcher. Zo wordt kerstkaarten maken een gezellige bezigheid. Op onze Pinterest-pagina vind je leuke, inspirerende ideeën die ook makkelijk zijn voor kinderen.

Kerstkaart HenH 4 Kerstkaart HenH 3 Kerstkaart HenH 2

  1. Echt heel weinig tijd? Dan kies je voor een voorgedrukte kerstkaart, bijvoorbeeld uit de collectie die ik voor Hip & Hot ontworpen heb? Makkelijk online te bestellen. Zorg dan voor de personal touch aan de achterkant van de kaart. Blik met de ontvanger even terug op wat hij het afgelopen jaar beleefd heeft. Dat is toch net even wat leuker als ‘groetjes van …’ Vind je dat moeilijk? Zet dan bij iedereen een paar steekwoorden op papier, dan heb je een leidraad voor wat je wilt schrijven.
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #47
Volgend artikelKom je er even niet uit? Dan is een cadeaukaart dé oplossing!
Nelleke Wouters
In 1976 geboren 'onder de vuurtoren' in het heerlijke Zeeuwse Westkapelle. Voor de liefde verhuisd naar Friesland. Al ruim 9 jaar liever verliefd op Johan (36). Übertrotse moeder van Nelson (3) en Lotus (1). Nelleke is eigenaar van Wouters Vormgeving & Fotografie. Haar meeste opdrachtgevers zijn startende vrouwelijke zzp’ers. Daarnaast is ze communicatie- en juridisch adviseur bij een bouwbedrijf. Liefde voor woorden, beelden, kleur, eten en muziek. Dagelijks te vinden op Instagram, Pinterest, Facebook & Twitter. De nieuwe huisstijl van Hip & Hot is bedacht door Nelleke en ze ontwerpt free printables én de Hip & Hot Stationery. Daarnaast schrijft ze af en toe een blog over leuke ‘Nice to haves’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in