Leuke cadeaus voor meisjes van 16 jaar

Leuke cadeaus voor meisjes van 15 en 16 jaar dagboek voor klotedagenWat geef je cadeau aan een puber? Vanaf een jaar of 15 wordt het allemaal wat lastiger. De wensen worden groter (duurder) en ingewikkelder. Het liefste willen ze geld, maar dat is niet altijd leuk om geven. Vandaar dat ik de laatste tijd heel alert ben op wat er gezegd wordt door mijn dochter van 16 jaar en het steeds opschrijf. Zo maak ik een mooi lijstje waar hopelijk iedereen met meisjes van 16 jaar iets aan heeft. Leuke cadeautips voor meisjes van 16 jaar vind je dus in deze blog!

Lees ook: 25 x leuke cadeaus voor een zwemdiploma

Leuke cadeaus voor meisjes van16 jaar

Zoals gezegd vind je in deze blog leuke cadeaus voor meisjes van 16 jaar. Nu zit er nogal wat verschil tussen meisjes op die leeftijd, dus niet alles zal passend zijn. Hopelijk zit er toch wat voor je bij. Mijn dochter heeft haar lijstje op Pinterest staan, wat misschien ook nog wel een tip is. Kunnen ze makkelijk iets pinnen wat ze gezien hebben online en kun jij het als ouder snel terugvinden. 

Dagboek voor klotedagen

Elke puber of tiener heeft wel eens een klotedag. Voor dit soort momenten bestaat het Dagboek voor klotedagen. Het zal zeker een lach op het gezicht van je puber brengen als je dit dagboek cadeau geeft. 

Sieraden

In alle soorten en maten: ringen, kettingen, armbanden, alles is goed. Wil je precies weten welke ze leuk vinden, check dan TikTok of instagram. Mijn dochter ziet daar altijd vanalles dat ze wil. In elk geval is Myjewellery populair. 

Gekleurde platenspeler

Wij zijn blij dat we van die langspeelplaten af zijn, de jeugd vindt die vintage plantenspelers juist cool. Ik moet toegeven, de kleurtjes zijn inderdaad een eye-catcher in je huis. Een platenspeler dus. In een hip koffertje en een hip kleurtje. 

platenspeler

Pride schoenen

Tegenwoordig is alles met regenbogen ook te gek, hoor ik altijd. Op het lijstje van mijn dochter staan dan ook heuse Pride schoenen. In een fel kleurtje en met glitters, maar regenboog All Stars zijn het ook helemaal. Of All Stars met regenboogveters

Leuke cadeaus voor meisjes van 16 jaar regenboogveters

Tombow brush pennen

Tombow brush pennen zijn het summum. Schijnt. Ik ken ze niet, maar ze verkopen ze online dus dat is altijd handig. En 16 jarige meisjes zijn er blij mee. Ideaal voor verjaardagen en feestdagen toch? De prijs is ook nog te doen. 

Zebra Mildliners

En dan bestaan er ook nog Zebra Mildliners. Volgens mijn dochter zijn dat de allerfijnste pennen ooit. In hele toffe kleurtjes. Ik vind ze eerlijk gezegd ook best leuk. Er zijn setjes te koop met meerdere kleuren en de prijzen zijn oke. Niet onbelangrijk, want pubers kunnen het soms bont maken. 

mildliners

Muji spullen

Nog zo’n fijn pennenmerk, dus we blijven nog even in de pennen. Muji pennen heb ik zelf ook en ik ben het met haar eens. Veel kleurtjes, maar ik gebruik ze gewoon als schrijfpennen zelf. De jeugd is ook fan van de pastelkleuren en primaire kleuren. 

muji pennen

Burn after writing

Wat er precies de lol van is om vanalles op te schrijven en het daarna te verbranden weet ik niet precies, maar mijn dochter weet het wel. Je schijnt allerlei inzichten te krijgen, omdat je 100% eerlijk tegenover jezelf bent. Je verbrandt het toch weer! Ik vraag me dan af hoe het zit met de periode waarin je nog aan dat ding werkt, maar goed. Burn after Writing dus. 

Dr Martens

Kleding en schoenen doen het ook altijd heel goed. En dan zijn Dr Martens een echte musthave. Onder een broek of een rokje, kan allebei. Stevige stappers. Dat zijn ook leuke cadeaus voor meisjes van 16 jaar. 

Leuke cadeaus voor meisjes van 16 jaar

Talentontwikkeling

Op deze leeftijd weten ze vaak nog niet goed wat ze willen gaan doen, maar moeten ze er vanuit school wel mee aan de slag. Welke vervolgopleiding willen ze?  Ik kies voor mijn talent is hier een heel handig hulpmiddel bij. Ook het werkboek Talentenwijzer kan hierbij helpen. Wij deden het onze dochter cadeau. Ze was er blij mee (maar had het niet zelf verzonnen). 

talentenwijzer

Vorig artikelFotograferen in het spannende Fanal Forest op Madeira
Volgend artikelMeer dan 25 x leuk cadeau voor een zwemdiploma
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in