Voorlezen, knutselen en koken in één

cover opvretersDe opvreters van Sascha Meyer valt direct op door de grappige poppetjes gemaakt van eten op de cover. Zodra ik het boek uit de envelop haalde, begonnen mijn kinderen met enthousiasme te voorkant te bekijken. Ze benoemden waar de poppetjes van gemaakt waren, en of ze die groente of dat fruit vies of lekker vonden. Natuurlijk wilden meteen aan de slag, maar ik had niet alles in huis. Ze mochten van mij bladeren en alledrie iets uitkiezen. De week daarna deed ik de boodschappen en toen konden we aan de slag. Eerst het verhaaltje voorlezen, dan knutselen met de groenten en het fruit en tot slot koken.

Doordat je zo lang bezig bent met één poppetje, leren de kinderen een heleboel. Ze benoemen welke groenten, fruit en kruiden je gebruikt. Daarna geven ze het poppetje een naam en ze zien alles nog een keer in het voorleesverhaal. Tot slot is het koken een en al gezelligheid, waarbij de kinderen gestimuleerd worden om ook te proeven wat ze minder lekker denken te vinden. Hoewel het niet de bedoeling is van het boek, vind ik het zeker bijdragen aan gezond eetgedrag van kinderen en het durven proeven van wat ze niet lekker denken te vinden. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk om samen met de kinderen lekker bezig te zijn. Een aanrader dus, dit boek!

opvreters voorleesverhaal

Te koop via oa Bol.com voor €14,95

opvreters recept

Banner-gesponsord-product

 Lees ook onze disclaimer.

Vorig artikelHerfsttrend: Totally Black
Volgend artikelKinderboekenweektips
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in