Leuke manieren om een geboorte aan te kondigen

Leuke manieren om een geboorte aan te kondigen geboortebord raamAls jouw kindje geboren is, wil je dat het liefste van de daken schreeuwen. Je wereld staat even stil, op dat moment draait alles om jou en je pasgeboren baby. Je krijgt alle aandacht, en terecht, want je hebt een hele prestatie geleverd! Niet alleen de bevalling, maar ook de maanden ervoor, dat je druk was met het laten groeien van je kleintje in jouw buik. Misschien heb je wel een zwangerschapsdagboek bijgehouden, dan kun je teruglezen hoe zwaar het soms was. Ik weet nog hoe leuk ik het vond, al die aandacht. Je staat even een week lang in het middelpunt van de belangstelling. Daarom in deze blog 10 leuke manieren om een geboorte aan te kondigen.

Lees ook: Geboortekleed

Zet een geboortebord in de tuin

Hoe leuk is het om een geboortebord in je tuin te zetten? Met een toffe afbeelding en de naam van je kindje, zodat de hele buurt meteen weet hoe jullie pasgeboren kindje heet. Een geboortebord is verkrijgbaar in 3 maten, 60cm hoog, 80cm hoog of 100cm hoog. Zo kun je het dus precies afstemmen op de grootte van jouw tuin en de afstand tot de straat. Er zijn allerlei verschillende afbeeldingen te kiezen. Zelf vind ik de ooievaar eigenlijk het leukste, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Heb je geen tuin? Er bestaan ook geboorteborden voor je raam. Met zo’n aankondiging krijg je vaak uit onverwachte hoek een leuk kaartje of cadeautje in de bus, van bijvoorbeeld je buren.

Leuke manieren om een geboorte aan te kondigen geboortebord

Hang de vlag uit!

Deze geboortevlaggen vind ik ook heel tof. Extra fijn is het dat ik ze multifunctioneel vind. Je kunt ze namelijk vaker gebruiken. Elke verjaardag kan de vlag opnieuw uit en als je kind geslaagd is ook! Zo kun je de vlag een heel leven lang gebruiken. En denk er eens aan hoe leuk het is als je deze geboortevlag ophangt als je kind gaat trouwen? Misschien kun je er wel iets grappigs bij verzinnen.

Leuke manieren om een geboorte aan te kondigen geboortevlag

Geboortekaartje rondsturen

Bij leuke manieren om een geboorte aan te kondigen, hoort natuurlijk ook een geboortekaartje. Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze. Als je een beetje creatief bent, kun je het kaartje ook zelf tekenen of ontwerpen. Wij hebben dat bijvoorbeeld gedaan, het resultaat zie je hier. Of je kiest voor een fotokaartje. Het is sowieso leuk om een fotograaf in te huren in de eerste week mooie foto’s van je baby te laten maken. De leukste foto kun je dan voor het kaartje gebruiken. Tip: doe zo’n fotoshoot niet meteen op de eerste dag. Babytjes zijn dan altijd nog een beetje verfrommeld van de bevalling en moeten nog wat “uitvouwen”. Op de derde dag is dat vaak beter om in te plannen.

geboortekaartje mees

Maak een slinger

Heb je al kinderen? Dan is het leuk om samen met je andere kinderen een slinger te maken voor de baby. Knip daarvoor grote eitjes uit die de kinderen versieren. Eventueel schrijf je er zelf de naam van je kindje in zwarte letters op. Deze slinger kun je in de woonkamer hangen, of in het kamertje van de baby. Of je hangt ‘m buiten in een boom of aan je balkon. Kinderen vinden het vaak heel leuk om ook betrokken te worden bij de geboorte van een broertje of zusje en het is een leuke activiteit voor ze in alle hectiek.

paasslinger gemaakt 2020

Plaats een advertentie in de krant

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar je ziet het de laatste tijd weer vaker: een advertentie in de krant. Dat kan in een regionale krant, maar ook in een landelijke krant. Zeker als je veel mensen kent door het hele land, kan het een handige manier zijn om een geboorte aan te kondigen. Het is trouwens sowieso leuk om een krant te bewaren van de geboortedatum. Kun je later nog eens terugkijken wat er allemaal in het nieuws was toen.

kranten first page

Aankondiging op internet

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een website, facebookpagina op instagram. Je wil natuurlijk iedereen laten weten dat de baby geboren is! Dat kan dus heel makkelijk via social media. Je kunt een foto van de baby posten, of misschien wel juist van je geboortebord dat in de tuin staat? Als je een blog hebt, vind je het misschien wel leuk om je bevallingverhaal te bloggen, zoals ik. Elke bevalling is immers uniek en veel vrouwen vinden het leuk om te lezen als ze zelf zwanger zijn of pas bevallen zijn.

daar is ze dan geboorteaankondiging op internet

Nog meer tips voor originele geboorteaankondigingen? Laat het ons gerust weten, dan kan ik ze toevoegen aan deze blog.

Vorig artikelFluweelzachte citroencake met courgette en avocado
Volgend artikelUrban Jungle kamer inspiratie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in