Het geboortekaartje van Fee!

Geboortekaartje-Fee-toverstafIedereen is natuurlijk reuze nieuwsgierig naar het geboortekaartje van Fee. Ik kreeg al diverse vragen hierover, maar ik wilde per se eerst dat al onze vrienden en familie het kaartje hadden voor ik het online zou zetten. En dat is nu zover!

We bedachten het kaartje tijdens ons weekendje in Haarlem. ‘s Avonds, in bed. We wisten toen al dat er een meisje in mijn buik zat dat de naam Fee zou krijgen. Ook wist ik al dat het kaartje mintgroen moest worden, met een roze lintje. We zullen straks het babykamertje, dat nu nog geel is van Lenthe, omtoveren in een kamertje mintgroen met roze. Dat is pas als Lenthe naar de zolderkamer gaat, en Fee in haar eigen kamertje. Nu ligt ze nog lekker bij ons (in bed :-)).

Vanuit deze gedachte gingen we samen verder borduren op haar naam. Wat past er bij Fee? Ik begon over sterretjes. Die wilden we er sowieso op, vanwege de 5 miskramen die we hebben gehad in het verleden. Ieder geboortekaartje hebben we deze sterretjes er op gezet. Maik bedacht ineens dat het leuk was om een toverstafje te maken. Dat past bij de naam Fee.

Maar hoe? Bij Minimarkt in Bloemendaal liepen we toevallig tegen deze leuke papieren rietjes met sterretjes van het merk My Little Day aan. Perfect als toverstafje! Online kochten we dunne, roze lintjes om hier met plakband aan te bevestigen. Maik maakte grote, groene sterren met daarop de tekst die we wilden. Deze hebben we zelf laten drukken en vervolgens allemaal uitgeknipt. (met hulp van mijn schoonouders!)

geboortekaartjes

Tot slot hebben we de sterren op elkaar geplakt, met het rietje er tussen. We bestelden krijtwitte enveloppen, die een beetje doorschijnen. Dat gaf een leuk effect met het kaartje er zo in, vonden wij. En voilà!

We hebben al veel leuke reacties op het kaartje gekregen. Het was wel een werk: vooral het knippen van bijna 150 kaartjes was nogal een project. Doordat ik tussendoor borstontsteking kreeg liepen we vertraging op. Desondanks was het wel lekker dat de kraamvisite daardoor ook wat later op gang kwam, en we dus echt hele rustige kraamweken hadden. Konden we in alle rust aan elkaar wennen!

Overigens is de naam door NIEMAND geraden! Wel de jongensnaam trouwens, voor een jongen hadden we de naam Flint uitgekozen. Ik had Pip ook heel hoog op mijn lijstje staan, maar Maik vond dat niet leuk, dus kozen we uiteindelijk voor Fee.

Wat vinden jullie van het geboortekaartje?

geboortekaartje in envelop

Vorig artikel10 handige tips waar je Pamper doekjes voor kunt gebruiken
Volgend artikelKom je ook winkelen in Stad op de lentefair?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in