Hoe de Gniep de kerst stal

Met kerst komen al onze verzamelde boekjes weer uit de kast. In de loop der jaren hebben we zo ongeveer 2 bakken vol met leuke kerstboekjes. Hoe de Gniep de kerst stal is één van die boeken waar de kinderen elk jaar weer naar uitkijken. En ik zelf ook. Het is een heerlijk op rijm geschreven boek, daardoor leest het als een trein. Het is een boekje van vroeger wat opnieuw is uitgebracht. Als je nog een leuke en grappig voorleesboek zoekt voor kerst, dan is dit zeker een aanrader. In deze blog vertel ik nog wat meer over dit boek. 

Lees ook: Leuke voorleesboeken voor kerst

Hoe de Gniep de kerst stal

“De Gniep haatte feesten, en kerst nog wel het meest. Hij hield niet van snoep en van koek en van gember. Hij haatte de kerst en hij haatte december”. Zo begint een boekje uit 1957 van dr . Seuss, met de naam “Hoe de Gniep de kerst stal”, opnieuw uitgebracht door uitgeverij Gottmer. Dat dit soort oude boekjes het nog altijd goed doen, bewijst dit boekje. Ik herken de stijl van dr. Seuss nog uit mijn eigen jeugd. Ergens op zolder hebben mijn ouders vast nog meer van deze boekjes liggen. Deze specifieke versie kende ik nog niet, maar ik houd van verhaaltjes op rijm. Natuurlijk loopt het goed af. Sterre & Yuren hingen aan mijn lippen. Hoewel de plaatjes voornamelijk in zwart/wit zijn met hier en daar een rood accent, spraken de illustraties ze toch aan. De Gniep heeft de pest aan kerst en de Hunnen die wel heel erg van het kerstfeest houden. Hij bedenkt een plan om de kerst te stelen, maar dit mislukt natuurlijk. En uiteindelijk wordt zijn hart week en snijdt hij samen met de Hunnen de kalkoen aan.

Dit boekje is voor €12,95 te koop via o.a. bol.com en een leuke aanvulling op je assortiment kerstboekjes voor de kinderen.

Vorig artikelEen papieren kerst met Jurianne Matter
Volgend artikelVan kerstshirt tot kerstmuts
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in