Maak een hippe fotomuur met jouw favoriete foto’s

Dit bericht is eigenlijk stiekem bedoeld voor de papa’s. Want hoewel het nog even weg is, voor je het weet staat moederdag voor de deur. En ik heb een superleuk idee voor de mama’s. Alleen dat moeten de papa’s natuurlijk gaan uitvoeren. Misschien even stiekem deze blog doorspelen?

Maak een hippe fotomuur met jouw favoriete foto’s

Wij mama’s houden immers allemaal van foto’s. Liefst van je kinderen, natuurlijk. Of een mooie reis. En dus is dit het ultieme moederdagcadeau: maak een hippe fotomuur met jouw favoriete foto’s. Is je partner niet zo romantisch of handig dat hij zoiets zal doen? Dan doe je het gewoon lekker zelf, voor vaderdag! Ook papa’s kunnen foto’s van hun kroost immers zeer waarderen.

Boorangst

Allereerst moet je natuurlijk een plek op de muur kiezen die hier geschikt voor is. Ik vind zelf boven de bank altijd erg leuk. Sommige mannen hebben boorangst, zeker in een nieuwbouwhuis. Daarom ben ik fan van die kleine plankjes die je aan de wand kunt bevestigen om lijsten op te zetten. Zo kun je een hippe fotomuur maken, die je ook regelmatig kan wisselen. Je haalt een schilderij immers zo van de plank en vervangt de inhoud voor een nieuwere foto. Ideaal!

Andere systemen

Er zijn ook andere systemen verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Zo zijn er lijsten te koop die je tegen het plafond aan over de hele wand kunt hangen. Aan deze lijsten bevestig je doorzichtige touwtjes met een haakje. Hier kun je ook je schilderijen aan ophangen, en eenvoudig vervangen. Zonder dat je midden in de muur hoeft te boren.

Lijsten

Kies vooraf een aantal lijsten uit, bijvoorbeeld bij Ikea. Het meest rustige is het om een aantal lijsten van hetzelfde formaat te kiezen, maar dat kan ook wat saai worden. Voor een wat speelser effect kies je voor verschillende formaten. Wat je kiest hangt ook af van de rest van je interieur. Heb je een vrij steriele bank met enkele effen kussentjes, kies dan voor een rustige fotomuur. Heb je juist een bank met een drukke stof, of drukke kussens op de bank en allerlei andere tierlantijntjes? Kies dan voor een rustig beeld aan schilderijen.

Afdrukken

Als je de lijsten hebt gekocht, ga je kiezen welke foto’s je in welk formaat laat afdrukken. Iedereen heeft wel favoriete foto’s die je graag ziet. Denk er ook eens aan om bijvoorbeeld een paar foto’s in het formaat van posters af te laten drukken. Die zijn meteen lekker groot en geven een bijzonder effect aan je muur. Zo wordt een foto een echte eye-catcher in je huis.

Je ziet, het is redelijk makkelijk om te maken en het is een origineel idee voor Moederdag of vaderdag. Bovendien kun je de foto’s steeds vervangen, waardoor je telkens weer iets anders kunt neerzetten.

Vorig artikelDIY Paasketting
Volgend artikelDe leukste kleurplaten met thema Pasen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in