DIY Paasketting

Vorig jaar brachten we een speciaal online paasmagazine uit. Dat werd heel goed gelezen en het was ook ontzettend leuk om te maken! Helaas heb ik momenteel weinig tijd om dit soort online magazine vaker te maken. Vier kinderen en een nieuw huis is nogal druk 🙂 Deze DIY Paasketting komt uit het paasmagazine van vorig jaar. Ik deel ‘m nu op mijn blog, want hij is ontzettend simpel en leuk om te maken. Wil je het hele online magazine nog eens bekijken ter inspiratie voor de komende paasdagen? Dat kan! Hij staat namelijk boordevol Paas DIY’s. Je vindt ‘m hier.

DIY Paasketting

Kinderen vinden het altijd leuk om te knutselen in een thema. Rond de Pasen kun je een woordspin met ze maken. Welke woorden horen er bij Pasen? Denk aan: geel, haasjes, konijntjes, kuikentjes, groen gras, geel, zon, eieren, enz. Vooraf is het leuk om alvast een beetje in paasstemming te komen door zo’n woordspin te maken en bijvoorbeeld een kop thee met een paaseitjes te nemen.

Wat heb je nodig?

Om deze DIY paasketting te maken, heb je eigenlijk alleen dun ijzerdraad, wol of katoen in verschillende pasteltinten en een schaar nodig.

Hoe maak je het?

Deze DIY paasketting is redelijk eenvoudig te maken. Van ijzerdraad maak je een ei. De grootte kun je zelf bepalen, maar maak het niet te klein. Aan het uiteinde van het ijzerdraadjes maak je haakjes. Daarmee kun je straks het draadei aan de ketting bevestigen. Laat je kind 3 draadjes kiezen en knip deze af. Bindt ze aan het ijzerdraad door middel van een knoopje. Ga nu de draadjes één voor één om het ei wikkelen. Houd de draad goed op spanning, anders glijdt het van het ei af. Als je draad op is, ga je verder met de volgende. Als het ei goed gevuld is, kun je de draden vastknopen en is je ei klaar. Maak een ketting van een andere kleur draad en hang deze door de haakjes. Je ketting is klaar. Laat ‘m aan iedereen zien en draag ‘m met pasen!

 

Vorig artikelTips om langer batterij te hebben met je telefoon
Volgend artikelMaak een hippe fotomuur met jouw favoriete foto’s
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in