Maak je eigen lamp met Snoerboer

Lampen met een mooi gekleurd snoer zijn tegenwoordig helemaal hip. Je ziet ze voorbij komen op instagram, in de woonbladen en op Pinterest. Zo’n lamp wilde ik ook wel hebben, en dan vooral voor het kamertje van Fee. Die is helemaal gek van roze, en ze had nog steeds geen lamp. Toevallig zag ik de website van Snoerboer voorbij komen en daar kun je zo’n lamp met gekleurd snoer dus helemaal zelf samenstellen. Ik deze blog vertel ik hoe dat gaat, hoe je het geleverd krijgt en hoe je de lamp in elkaar zet.

Wat is Snoerboer?

Snoerboer wil lampen mooi maken van plafond tot lamp. Daarom hebben ze een enorme hoeveelheid gekleurde strijkijzersnoeren in het assortiment. Voor elke kamer een matchen snoer, of je nu voor een contrasterende kleur kiest of juist passend bij de rest van de kamer. Daarnaast hebben ze ook een hele reeks fittingen, fittinghulzen, plafondkappen, lichtbronnen en aansluitmaterialen. Snoerboer is hét hippe verlichtingsmerk van Nederland en België!

Maak je eigen lamp met Snoerboer

Als eerste ga je dus naar de website van Snoerboer en kun je kiezen welk snoer je wilt, welke lichtbron, welke fitting en welke plafondkap. Als je twijfelt en advies wenst, dan kun je ze bellen of mailen. Ze zijn heel behulpzaam. Ik koos voor strijkijzersnoer “Bloesem”. Dit is een limited edition roze snoer, die net even wat dikker is dan de andere snoeren. Daarbij koos ik voor de Satin Opal lamp en bleken we een speciale trekontlaster nodig te hebben, omdat dit snoer niet in de normale porseleinen fitting past vanwege de dikte. Dat werd allemaal prima uitgelegd. Ik had de lamponderdelen de volgende dag al in huis!

Hoe zet je een Snoerboer lamp in elkaar?

Vervolgens bleef de lamp nog even liggen vanwege de drukte. Op een zondag hadden we tijd om er mee aan de slag te gaan. Ik wilde alle stappen fotograferen en omdat mijn man het meest technisch is van ons twee, verdeelden we de taken: hij ging de lamp in elkaar zetten, ik maakte de foto’s. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij, die we op tafel hebben gelegd ter ondersteuning.

Als eerste moet je het snoer een stukje afknippen, zodat je bij het elektriciteitsdraad komt. Omdat de stof kan gaan rafelen, adviseren ze je om daar een stukje plakband omheen te draaien. Dat hebben wij ook gedaan en dat werkt goed.

Strip beide draden ongeveer 1cm zodat de kern zichtbaar is. Voer het snoer door de trekbeveiliging zover als mogelijk.

Zorg dat je genoeg draad over hebt zodat je genoeg ruimte hebt om het vast te maken aan de fitting. Schroef de trekbeveiliging vast.

Zet de bruine en blauwe draad vast met de schroefjes aan de fitting en zet de fitting weer in elkaar. Zorg dat het blokje recht in de fitting zit anders krijg je je lamp niet goed ingedraaid.

Als alle lampen (in ons geval 3) klaar zijn, maak je de gaten in het beschermkapje. Hier doe je de uiteinden van de lampen door en bevestig je de ophang plastics zoals op de foto. Nu kun je een leuk plekje in je huis zoeken en de lamp ophangen.

Lampen gelijk of ongelijk?

Daarna moesten we nog kiezen of we de Snoerboer lampen gelijk zouden hangen, of juist ongelijk. Na van allebei een foto te hebben gemaakt besloten we om voor ongelijk te gaan. Ik liet zelfs mijn volgers op instagram meedenken en de meeste mensen stemden ook voor ongelijk, dus dat werd het.

Het eindresultaat

Uiteindelijk hebben we nog een dimmer aangesloten op de lampen, want we vonden ze net wat te fel. Nu is het licht perfect en we zijn heel blij met deze leuke bundel lampen van Snoerboer met roze snoer! Fee vindt het gelukkig ook heel mooi. Hieronder kun je het eindresultaat zien. Wat vinden jullie er van? Ook zo’n leuke Snoerboer lamp zelf maken? Op de website kun je zien waar je uit kunt kiezen en meteen bestellen.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Snoerboer
Aantal sterren
41star1star1star1stargray
Vorig artikelMaak iets tofs van je thuis-kantoor: kies voor industrieel met een chique afwerking
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #209
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in