Makani Beach Ter Heijde

makani beach wijnBij mooi weer mag ik graag naar het strand gaan. Zeker met kinderen is het ideaal: zij spelen lekker in het zand en wij genieten van een hapje en een drankje in de zon. Gelukkig heb ik altijd in de buurt van het strand gewoond. Vroeger in Zeeland, nu in ‘t Haagse. Nu is Scheveningen vaak erg druk en daar heb ik niet altijd zin in. Daarom gaan wij ook regelmatig naar Ter Heijde. Daar kun je vlak voor de opgang parkeren en het is er vaak veel minder druk. Bovendien is het een korte opgang: een trap op, een stukje naar beneden en je bent er al. Strandtent Makani Beach zit meteen rechts en is een hele chille plek voor een ontbijt, lunch of diner in de zon. 

Makani Beach Ter Heijde

Vroeger was deze strandtent Dreams Beachhouse, maar per 1 april 2022 is het overgenomen door Miranda Hanemaaijer die de naam veranderde in Makani Beach. Desondanks blijft de samenwerking met Dreams Surfschool bestaan. Ideaal ook, want zij zitten er naast. Toen ik er ‘s middags zo heerlijk in het zonnetje zat, bedacht ik me hoe leuk het zou zijn om de oudsten eens wat surflessen te laten nemen deze zomer, terwijl wij lekker bij de strandtent zitten. De ideale combinatie, wat mij betreft en zeker een tip voor aankomende zomer. Misschien ook wel voor jezelf? Er zijn genoeg lessen voor volwassenen. Mijn zoon gaat er trouwens met school twee dagen les krijgen in juni. Ook een leuk idee!

makani beach strandtent

Ontbijt, lunch en diner bij Makani

Bij Makani kun je dus terecht voor ontbijt, lunch en diner. En ook voor de borrel trouwens. Zag heerlijke bitterballen en zoete aardappelfrietjes voorbij komen. Ik heb er niet ontbeten, maar de gerechten op de kaart zien er prima uit. American pancakes, yoghurt met granola of een Acai bowl. Altijd lekker natuurlijk. Wij gingen voor de lunch. Ik nam de carpaccio met salade, Maik met een broodje en de kinderen gingen voor de Makani burger met frietjes en kroketten. Het zag er allemaal prima uit en was ook erg lekker. Met een glas chardonnay erbij (niet voor de kinderen natuurlijk) en het zonnetje was het dik genieten. Ook voor ‘s avonds lijkt het me een prima plek voor een hapje en een drankje. Grotendeels vind je dezelfde gerechten op de kaart als met de lunch, maar er zijn wat toevoegingen zoals een heerlijke zeebaars of bavette onder andere. En heerlijke desserts! Gaan we onthouden voor een warme zomeravond. 

carpaccio makani beach kopie

Het interieur van Makani

Zowel binnen als buiten ziet het er lekker zomers uit. De entree alleen is al bijzonder: een prachtige houten deur met een palm geeft je het gevoel dat je op de Antillen zit, in plaats van op het strand van Ter Heijde. Er zijn tafels en heerlijke zitbanken en op veel plekken ligt zand op de grond, voor het echte strandgevoel. Ook prettig: veel ramen! Zo kun je de kinderen die op het strand spelen goed in het oog houden. De kleuren blauw geven een tropisch gevoel, alles is goed doorgestyled en leuk ingericht. 

interieur makani beach ter heijde buiten

Hoe kom je bij Makani?

Makani beach staat nog niet op Google Maps zag ik, maar gelukkig heb ik het adres voor je: Prins Willem III-Plein Strandslag, Karel Doormantrap in Ter Heijde. Je kunt er op het parkeerterrein parkeren, meestal dichtbij en anders zijn er wat verder weg ook parkeerplekken. Loop je een stukje, goed voor de stappenteller. De trap ben je dus zo over en dan zit Makani Beach meteen rechtsaf.

strandtent makani ter heijde

Kinderen bij Makani

Een enorme pre is het houten speeltoestel wat voor Makani Beach staat. Die van mij zaten er meteen op. Als het druk is, kan het handig zijn om wat schepjes en emmertjes mee te nemen. Kunnen ze zandkastelen bouwen en schelpjes zoeken enzo. Wellicht zelfs even het water in? Onze kinderen hebben zich prima vermaakt en kwamen af en toe even bankhangen in de zon, hun lunch eten of een fristi, chocomel of mangosmoothie drinken. Zo hadden we een heerlijke middag in de zon in een sfeervolle entourage. Aanrader, deze tropische verrassing!

makani beach lunch

Vorig artikelMaak jouw tuin nog sfeervoller met RGB led verlichting
Volgend artikelPuglia, de mooiste plekken, stranden en dorpjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in