Maak jouw tuin nog sfeervoller met RGB led verlichting

oudjaar 2020 tuin bovenafHeb je ook zo’n zin in de zomer? Nu is het tijd om je tuin helemaal in orde te maken. In het voorjaar is het nog niet zo warm dus het is dan de ideale temperatuur om wat werk te verzetten. Bovendien is het ook een goede tijd om nieuwe planten uit te zoeken. Je kunt je tuin helemaal veranderen, maar je kunt ook met een paar kleinere aanpassingen de tuin een hele andere aanblik geven. Dat doe je bijvoorbeeld door led buitenverlichting te plaatsen.

Breng een beetje leven in de tuin

Niet alleen planten zorgen voor een mooie sfeer in de tuin. Ook water kan daarvoor zorgen. In de vorm van een vijver bijvoorbeeld. Je kunt deze zo groot en zo klein maken als je zelf wilt. Om het tuinpad door te laten lopen, leg je er een leuke houten loopplank overheen. De rand van de vijver bekleed je natuurlijk met mooie vijverplanten en bloeiende grassoorten. Deze plaats je tussen grote keien voor een natuurlijk effect. Als led buitenverlichting plaats je tussen het groen een prikspot. Deze richt je op het water voor een mooie glinstering in de avonduren. Of je richt de aandacht op het groen langs de kant van de vijver.

Een verhoogde plantenbak voor een speels effect

Houd je van planten maar heb je geen grote tuin of heb je alleen een balkon? Dan nog kun je het oppervlak waar je planten en bloemen kwijt kunt, vergroten. Plaats een houten of natuurstenen plantenbak op een verhoging. Als je heel creatief bent dan maak je daar een leuk bankje aan vast, zodat je met je rug tegen de plantenbak aanzit. Plaats daar een weelderig groene plant in, zoals bijvoorbeeld bamboe. Als je dat tegen de muur van je balkon of van het schuurtje zet, dan heb je van een afstand zicht op een mooi groen geheel. Ook hier plaats je led buitenverlichting tussen het groen. Meerdere spotjes van de led buitenverlichting op regelmatige afstand van elkaar, maken het extra bijzonder.

Verlicht je tuinpad met led buitenverlichting

Een moderne maar ook gezellige uitstraling krijg je als je led buitenverlichting langs het tuinpad plaatst. Dit kunnen staande lampen zijn. Maar led buitenverlichting is ook geschikt om als grondspot te gebruiken. Deze zijn, net als alle andere led buitenverlichting, waterdicht en dus heel geschikt voor dit doel. Kies voor een rond of een vierkant model, zodat het helemaal in de stijl van je tuin is. Uiteraard is deze verlichting ook heel geschikt om het terras in de avonduren een gezellige uitstraling te geven.
Ben je niet alleen op zoek naar sfeerverlichting maar kun je ook een heldere lamp onder de carport of bij het tuinhek gebruiken? Kijk dan eens naar de wandlampen of de straatlampen. Dit type led buitenverlichting heeft een bewegingssensor, waardoor ze automatisch aanspringen.

Geniet van je nieuwe tuininrichting

Als je de tuin helemaal opnieuw hebt ingericht, is het tijd voor een feestje. Organiseer op de eerste warme dag een barbecue voor je vrienden en familie. Met een RGB led lichtslang maak je je tuin extra feestelijk. Stel met de afstandsbediening de gewenste lichtkleuren in en laat het programma de hele avond afspelen. Je nieuwe tuin wordt dan voor een avond extra in het zonnetje gezet.

maik maakt tuin zomerklaar april 2020

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #384
Volgend artikelMakani Beach Ter Heijde
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in