Recept: Pumpkin Pie & Pumpkin Chai Latte

pompoen chai latteEen beetje kokkerellen af en toe, daar houd ik wel van. Hier en daar wat uitproberen. Afgelopen week was ik alleen thuis met Lenthe en we hadden zin om wat te koken. Ik had nog een pompoen liggen en besloot daar mee aan de slag te gaan. Ik maakte 2 overheerlijke zoetigheden: Pumpkin Chai Latte & Pumpkin Pie, naar eigen recept. Omdat je deze originele warme winterdrank en super lekkere pompoentaart deze winter echt ook een keer moet maken, schreef ik er een blogje over. Dus hier komt ie, mijn recept: Pumpkin Pie & Pumpkin Chai Latte.

Pompoenpuree

Omdat je voor beide recepten pompoenpuree nodig hebt, maak je dat als eerste. Dat gaat simpel: je snijdt de pompoen in vieren, haalt de zaden er uit, schilt de pompoenstukken met een dunschiller en snijdt ze in grove stukken. Daarna kook je ze in water, ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn. Afgieten, pureren met de staafmixer en je pompoenpuree is klaar.

Pumpkin Chai Latte

Zoals gezegd is Pumpkin Chai Latte een heerlijk kruidig drankje. Zeker in de herfst en de winter is het een genietmomentje als je op de bank zit met zo’n lekker kruidig drankje in je hand. Houd jij net als ik van zulke kruidige drankjes, dan vind je een Golden Latte of een Turmeric Latte vast ook heel lekker. Maar nu eerst: de Pumpkin Chai Latte!

Dit heb je nodig

-400 ml melk
-3 el pompoenpuree (of meer als je dat lekker vindt)
-steranijs
-gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder (of kruidnagels), 5 kruiden poeder, kardemompoeder en een vanillestokje

Zo maak je het

Schenk de melk in een pannetje. Doe de pompoenpuree erbij, de steranijs, het vanillestokje en een snufje van de kruidenpoeders. Verwarm het langzaam tot het kookt. Giet in een mok en ga lekker op de bank genieten van je warme drankje…

pumpkin chai latte

Pumpkin Pie deeg

300 gram tarwebloem
300 gram (koude) boter
75 gram suiker
1 ei
snufje zout

Zo maak je het

Gooi alle ingrediënten in een kom en kneed ze met de hand tot een mooie bal. Leg deze bal in vershoudfolie ongeveer 1 uur in de koelkast. Maak in de tussentijd de vulling.

Ingrediënten voor de pompoen-vulling

400 gram pompoenpuree
250 ml slagroom (ik gebruikte sojaroom)
1 ei
2 eierdooiers
een snufje zout
150 gram basterdsuiker (liefst lichtbruin)
Een snufje gemberpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, kardemompoeder, chinese kruidenpoeder.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 225 graden. Besmeer een taartvorm met boter en strooi er bloem overheen. Maak daarna van het deeg met de deegroller een plak en bekleed de taartvorm ermee. Meng alle ingrediënten van de pompoenvulling door elkaar met een garde en giet de vulling in de taart. Zet de taart 10 minuten in de oven. Zet dan terug naar 160 graden en bak nog ongeveer 30-40 minuten.

pumpkin pie

Daarna: smullen maar! De combi Pumpkin Pie met Pumpkin Chai Latte is helemaal genieten!

PS van het overgebleven eiwit maakte ik trouwens nog schuimpjes, naar dit recept. Zo hoef je tenminste niets weg te gooien!

pompoentaart

Vorig artikelWaarom tablethoezen onmisbaar zijn
Volgend artikelKleurrijke en vertederende geboortekaartjes van ZotteZoo
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here