Meisjes sterk in jongenssport

De titel suggereert dat ik voetbal en skaten een echte jongenssport vind, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Iedereen moet vooral doen wat hij of zij leuk vindt, laat ik dat voorop stellen. Een specifieke jongens- of meisjessport bestaat eigenlijk helemaal niet. Wat zou het, als een jongen de sterren van de hemel danst op ballet. Of een meisje topscoorder is in het voetbalteam? Te gek juist!

Skate Keet

Een tijdje geleden was ik op persreis naar Portugal, samen met Elsbeth van de Club van Relaxte moeders. Tijdens een van de overheerlijke ontbijtjes raakten we in gesprek over de dochter van Elsbeth, Keet. Een stoere naam, bij een stoer meisje, want Keet is namelijk fantastisch goed in skaten. Zij liep er in haar korte leventje wel tegenaan dat ze niet door iedereen even goed begrepen werd. Skaten wordt toch veel gezien als een jongenssport, en soms miste ze daardoor aansluiting met andere kinderen van haar eigen leeftijd. Over Keet is een mooie documentaire gemaakt, die ik je zeker kan aanraden om te kijken. Een les voor alle kinderen in het leren jezelf te zijn, wat de buitenwereld daar ook van vindt. Wist je trouwens dat Keet recent in het Olympisch team skaten is gekomen? Dit was vorige week op het jeugdjournaal en Elsbeth is natuurlijk supertrots! Logisch.

Voetballende meisjes

Een andere sport die meisjes graag beoefenen is voetbal. Ik had vroeger een meisje in de klas die er supergoed in was. Ze was ook nog eens best stevig, maar sporten kon ze als de beste! Ik had bewondering voor haar. Mijn neef is keeper, en ik ken ook meisjes van de leeftijd van Sterre die bijzonder goed kunnen keepen trouwens. We hebben ze wel eens keepershandschoenen cadeau gedaan. Gewoon om lekker thuis op het veldje naast huis te kunnen oefenen met keepen. Want jongenssport of niet, keepen is een vak apart en meiden zijn er best goed in!

Vechtsport

Vechtsporten beoefenen als meisje kan ik alleen maar toejuichen. In een wereld waar steeds meer geweld voorkomt, is het  superfijn om als meisje je mannetje te kunnen staan. Bovendien is het een sport waarbij zowel jongens als meisjes hun energie kwijt kunnen. Ik ken meiden die helemaal weg zijn van boksen en er supergoed in zijn. Zo leuk om te zien! Die deinzen echt niet terug voor een paar rake klappen!

Wat vind jij van jongenssporten voor meisjes? Houd jij het thuis tegen, of maakt het je niks uit?

Vorig artikelAlle raamdecoratie mooi op maat
Volgend artikelDe voordelen van een hometrainer in huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in