Met de examenbundel vergroot je de slagingskans

Met de examenbundel vergroot je de slagingskansDit wordt jouw jaar. Een jaar om nooit te vergeten. Je hebt door de pandemie een hele vreemde schooltijd gehad. Je ouders hebben vast verteld over vroeger en hoe zij hun schooltijd hebben beleefd. Misschien heb je oudere broers of zussen die je ook moed in hebben gepraat. Maar het simpele feit dat jij een hele aparte schooltijd hebt gehad, staat als een paal boven water. Nu is de tijd van je eindexamens aangebroken. Misschien heb je er al een aantal succesvol afgerond. Misschien is het voor jou tijd om je te concentreren op je herexamens. Zenuwen? Niet nodig, want met de examenbundel kun je je examenuitslag heel goed beïnvloeden, in jouw voordeel.

Lees ook: Zelfstandig leren, zo ondersteun je kinderen in groep 4-8 van de basisschool

Omdat je de afgelopen twee jaar noodgedwongen veel thuis hebt gezeten, heb je zelfstandig veel tijd moeten steken in het bijhouden van je vakken. De een kan dit heel goed, maar er zijn ook veel leerlingen die behoefte hebben aan de structuur van de schoolklas. Nu de tijd van de examens is aangebroken, is het logisch dat je thuis veel achter de boeken zit en alles wat je moet weten in je hoofd stampt. Zo voelt het soms wel. Je weet al veel over de vakken waarin je examen doet, maar hoe kom je erachter of het genoeg is? Hoe krijg je het nodige zelfvertrouwen dat je heel goed kunt gebruiken als je écht moet presteren? Daar willen we je graag bij helpen, op een slimme manier.

Je examenuitslag beïnvloeden – leren, repeteren en oefenen

Neem allereerst voldoende tijd om de leerstof te leren en de kennis eigen te maken. Laat niet alles op het laatste moment aankomen. We begrijpen het heel goed als je die neiging wel hebt. Je wil ook leuke dingen doen met je vrienden. Je hebt geen zin om te verpieteren achter je bureau, zeker niet wanneer het buiten zulk mooi weer is. Maak een leerschema en hou je daaraan. Merk je dat je bepaalde vakken minder goed beheerst, geef ze dan extra aandacht. En test jezelf. Hoe dan? Met de examenbundel! In de examenbundel staan de eindexamens van de afgelopen jaren. Oefen daarmee en je ziet gelijk waar je staat. Zo test je jezelf en weet je snel waar je zwakke punten liggen. En daar ga je dan mee aan de sla, om een zo goed mogelijke examenuitslag te krijgen.

Oefenen met de examenbundel

Je weet ook wel dat je toekomst afhangt van een goede examenuitslag. Je examenuitslag bepaalt namelijk voor een groot deel wat je in de toekomst mag doen. Door te oefenen met de examenbundel krijg je niet alleen een goed beeld van je kennisniveau. Je raakt ook gewend aan de manier van vragen, zoals je op je eindexamen en herexamens kunt verwachten. Op 15 juli hebben alle leerlingen de examenuitslag van het derde tijdvak gehad. Op 2 juli krijg je de examenuitslag van je herexamens. Door van tevoren veel te oefenen met de examenbundel is de kans heel groot dat op een van deze data bij jouw thuis de vlag uit mag hangen. We wensen je veel succes.

Vorig artikelHoe combineer je de leukste outfits?
Volgend artikelIs de Seat Ibiza goed te combineren met een caravan?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in