Is de Seat Ibiza goed te combineren met een caravan?

Is de Seat Ibiza goed te combineren met een caravanVrienden van ons hebben recent een Seat Ibiza gekocht en waren benieuwd of ze hiermee de caravan makkelijk konden trekken. Ze waren een andere auto gewend, dus vonden ze het best een beetje spannend. Gelukkig bleek het geen enkel probleem! De auto reed als een zonnetje en ook in de bergen ging het goed. In deze blog meer informatie over de Seat Ibiza en het trekken van de caravan.

Is de Seat Ibiza goed te combineren met een caravan?

Wie gewend is om met een caravan te rijden weet dat een aantal zaken belangrijk zijn: hoe hard kun je, hoe gaan de heuvels, hoe lukt het in de file en in welke versnelling rijd je het zuinigst. Uit reviews van verschillende gebruikers is te lezen dat de Seat Ibiza prima te combineren is met je caravan. Naar Zuid-Frankrijk of Italië rijd je vlot, de meeste stukken in z’n 4 en sommige stukken zelfs in z’n 5e versnelling (bij rechte stukken weg). Qua snelheid is het meest optimaal rond de 95 km/h. Hoger dan 100 gaat zeker niet lukken. Er is voldoende kracht om vanuit stilstand te vertrekken, ook op heuvels. In de file wel fijn om wat ruimte te laten tussen jou en de volgende auto, zeker als het druk is. De auto ligt stabiel op de weg, zelfs met caravan. 

Betrouwbaarheid

De Seat Ibiza is goedkoper alternatief voor de Volkswagen Polo, maar met dezelfde voordelen. Betaalbaar, maar technisch gezien loop je weinig risico. De kwaliteit is qua techniek vergelijkbaar met de Volkswagen. Ook de kosten verschillen weinig, het verschil zit ‘m vooral in de afschrijving. Al met al dus een prima auto om de caravan achter te hangen en mee richting het Zuiden te rijden, aldus ook de ANWB. 

Gezinsauto

Veel gezinnen kiezen voor deze auto, mede vanwege de scherpe prijs en het toch ruimtelijke interieur. Het is weliswaar een kleine gezinsauto, maar voorzien van een prettige veiligheidsuitrusting, hetgeen je als ouder vaak toch belangrijk vindt. Zo rijd je het liefste met je kinderen naar Zuid-Frankrijk toch? Genoeg ruimte en vooral veilig. Er ondertussen zijn er genoeg tips te vinden om je kinderen bezig te houden op de achterbank

Verschillende generaties

De Ibiza bestaat al sinds 1984 en er zijn inmiddels al aardig wat modellen op de markt gekomen. Vijf generaties en elke generatie is de auto iets groter en beter geworden. De meest recente generatie (uit 2017) bestaat uit de 5-deurs hatchback in vijf verschillende variaties met verschillende keuzes en motoren. Welk model jij prefereert is persoonlijk bepaalt wat erbij zit en welke luxe je aan boord hebt. Feit is: je kunt er zeker je caravan aan hangen. Fijne vakantie! 

seat stuur

Vorig artikelMet de examenbundel vergroot je de slagingskans
Volgend artikelOp vakantie met je Toyota Aygo
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in