Met deze drie nieuwe spelletjes houd je ze wel even bezig

nieuwe-spellen-bob-baloon-turtleRobo Fish heeft een vriendje: Robo Turtle

Mijn zoon (5 jaar, adviesleeftijd vanuit Goliath is 3 jaar en ouder) mocht de Robo Turtle Playset testen. Robo Turtle is de opvolger van Robo Fish. De robotschildpad kan zowel zwemmen als kruipen.

De set bestaat uit een uit een groene robotschildpad mét batterijen, een rond mini-badje dat dienst doet als aquarium en een rots, waar de schildpad vanaf kan kruipen. Een extra set batterijen (2x LR44) is meegeleverd.

Opzetten is simpel! Je haalt de groene rand door het badje waardoor hij rechtop blijft staan, vervolgens vul je het minibadje met water en er kan direct gespeeld worden. Wanneer de sensoren op het schild van Robo Turtle met het water in aanraking komen, begint de Robo Turtle te zwemmen. Op het droge beweegt Robo Turtle als je de sensoren even aanraakt.

Vaak wordt speelgoed zonder batterijen verkocht. Ik ben blij dat Robo Turtle is geleverd met zelfs een extra setje batterijen. Maar deze bleken ook hard nodig: de eerste twee batterijen waren snel leeg en helaas ook de extra set. Mijn kinderen vonden namelijk dat hij vooral moest zwemmen en lieten de schildpad niet ‘uitrusten’ en dan zijn de batterijen snel leeg.

De schildpad is stevig en de bewegende vinnen zijn gemaakt van flexibel plastic. De rots past goed in het aquarium (bij ons dobberde hij een beetje ondanks dat we het water op verschillende niveaus hadden uitgeprobeerd) waardoor Robo Turtle voldoende ruimte had om te bewegen. Het zwemmen is grappig om te zien. Hij begint langzaam en gaat dan wat sneller. Hij verandert ook van richting door met zijn linker- of rechtervin te bewegen. Het schildpadje blijft bovendien op het water drijven. Als je hem diep in het water loslaat, ‘zwemt’ hij omhoog. De schildpad blijft zwemmen tot je hem uit het water haalt. Wanneer je op het droge de sensoren aanraakt kruip hij een paar slagen, niet erg lang. Het leukste is om de schildpad van de rots in het water te laten kruipen, waar hij vervolgens verder zwemt.

De Robo Turtle Playset is o.a te koop bij Bol.com, Intertoys en Bart Smit (adviesprijs 29,99 euro). Een losse (bruine) schildpad kost 12,99 euro.

Bekijk een filmpje van Robo Turtle:

Gooi een frisbee, vang een bal!

Groot fan ben ik niet van het meeste plastic speelgoed, maar voor het buitenspeelgoed wil ik nog wel eens zwichten. Zo ook voor Phlat Ball. “Helemaal cool”, volgens de kinderen in mijn omgeving.

Met Phlat Ball gooi je een frisbee, maar vang je een bal. Hoe het werkt? Druk de boven- en onderkant stevig tegen elkaar en de Phlat Ball is plat. Gooi hem naar een ander en in de lucht springt hij vanzelf open tot een bal. De flexibele Phlat Ball is gemaakt van plastic, de speciale coating zorgt voor een stevige grip.

Hij kan tegen een goede plons water en hij blijft drijven. De kinderen hebben er met het mooie weer dus ook heerlijk mee gespeeld in het zwembad.

Phlat Ball (adviesprijs: 14,99 euro) is verkrijgbaar in rood, paars en blauw en zijn kleine broertje Phlat Ball Junior (adviesprijs: 9,99 euro) in zes kleuren: groen, geel, oranje, paars, blauw en roze.

Ook Phlat Ball is o.a te koop bij Bol.com, Intertoys en Bart Smit.

Bekijk een filmpje van Phlat Ball:

https://youtu.be/q31W-SiP6tg

Veilig ballonnen blazen met Bob Balloon                    

Ook Bob Balloon mochten wij uitproberen. Mijn kinderen zijn dol op ballonnen. Ik vind ze doodeng. Na mijn cursus Eerste Hulp bij Kinderongevallen weet ik wat een ballon in het keeltje van een kind kan aanrichten en sindsdien word ik zachtjes uitgedrukt ‘niet vrolijk’ van alle ballonnen die op feestjes, in restaurants en winkels aan mijn kinderen worden gegeven. Ik controleer ze op een stevige knoop en knappen ze kapot dan gaan ze direct de prullenbak in.

Ik wilde Bob Balloon wel uitproberen. Geschikt vanaf 5 jaar en ongeschikt tot 3 jaar staat er op de verpakking. De inhoud van de doos bestaat uit een ballonpomp met twee verschillende mondstukken voor de gewone en lange ballonnen, twintig gewone ballonnen, twintig lange ballonnen om figuren te maken, veertig linten, stickers om de figuren bijvoorbeeld ogen en een mond te geven, een los mondstuk en een handleiding.

Bob Balloon double pack complete set

De maker van het speelgoed, Goliath Games, vertelt dat met Bob Balloon kinderen zelf, op een simpele en veilige manier, kleurrijke ballonnen kunnen blazen en grappige figuren kunnen maken. Dat viel voor een kind van 5 jaar een beetje tegen. Volgens de aanwijzing plaatsten wij de ballon in de mond van Bob Balloon. Blazen in het mondstuk ging behoorlijk zwaar en was voor mijn kind zelf niet te doen. Dan maar op de pomp. Dat ging stukken beter. Helaas loopt de lucht er wel langzaam uit, dus je moet niet te lang wachten om de ballon dicht te maken. We knoopten de ballon dicht met het bijgeleverde lintje. Ook hierbij heb ik geholpen want je moet het echt strak aantrekken anders loopt de lucht er alsnog uit. Ook het knopen van de diverse ballonfiguren moet je een jong kind zeker bij helpen.

Bob Balloon is o.a te koop bij Bol.com, Intertoys en Bart Smit in vier verschillende verpakkingen. De adviesprijs van onze set is 14,99 euro.

Bekijk hier een filmpje van Bob Balloon:

Vorig artikel7 x wat iedereen met 4 kinderen zal herkennen
Volgend artikelWaarom Tiengemeten fantastisch is, óók in de herfstvakantie!
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in