Vier redenen waarom shetlanders en kinderen goed samengaan

horse-1186204_1280Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland, Koudekerke om precies te zijn. Toen ik jong was, stond er langs de kant van ongeveer de enige geasfalteerde weg in ons dorp, een klein, wit paardje. Het fascineerde me, zo’n schattig paardje. Alsof het eeuwig een veulen was. Ik ging er vaak kijken. Dit paardje was in het echt minder schattig dan het leek, want het was een beetje vals. Je mocht het als kind niet aaien. Ik dacht altijd dat dit bij shetlanders hoorde, maar recent kwam ik er achter dat dit niet zo is. Shetlanders en kinderen blijken juist heel goed samen te gaan, mits je wel voldoende aandacht aan de opvoeding besteedt. Ze kunnen namelijk van nature dus wel baldadig en eigenwijs zijn.

Wat zijn shetlanders?

Shetlanders zijn pony’s die ook wel minipony’s worden genoemd. De naam shetlander is niet voor niets gekozen; het ras is afkomstig van de Shetlandeilanden, een groep eilanden aan de noordkant van Schotland.
Het ponyras mag dan wel klein zijn, het is bijzonder sterk en taai. Shetlanders worden zowel als rijpony’s als menpony’s gebruikt.

4 redenen waarom shetlanders en kinderen goed samen gaan
  1. ze zijn klein, net als kinderen. Een echt paard kan soms wat overweldigend overkomen bij een kind, maar shetlanders ogen lief en schattig.
  2. de paardjes zijn intelligent en kunnen daardoor eenvoudig dingen aanleveren
  3. ze zijn niet vaak ziek
  4. ze hebben minder ruimte nodig dan een groot paard
Belangrijk

Uiteraard is het wel belangrijk om te zorgen dat ze niet teveel eten, voldoende lichaamsbeweging krijgen en ook lekker buiten kunnen zijn of juist binnen in een stal. Zoals bij ieder (huis)dier moet je voor de aanschaf goed nadenken of het bij je past en of je de tijd hebt om voldoende aandacht aan het de shetlander te besteden, je kinderen goed te begeleiden en energie te steken in de opvoeding en verzorging.

Alle benodigdheden voor shetlanders kun je kopen bij  de Minihorseshop.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelInterview met een travelblogger: Milou van Explorista
Volgend artikelWauw pauw!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in