Waarom Tiengemeten fantastisch is, óók in de herfstvakantie!

IMG_0006Wij zijn fan van Natuurgebied Tiengemeten, ken je het? Het is een eilandje in het Haringvliet, vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Een dagje Tiengemeten is gegarandeerd een dag vol lol; een dag vol ‘buiten’. En hoe heerlijk is dat. Het plezier van een dagje Tiengemeten begint eigenlijk al op het pondje er naar toe. Zo fijn, de wind door je haren en de frisse lucht in je longen. Vanaf Nieuwendijk vaar je er in 10 minuutjes naar toe.

Wat is er allemaal te beleven?
Je kunt op Tiengemeten heerlijk wandelen. Maar voor ons staat met stip op nummer 1 de speelnatuur, deze is echt fantastisch. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Met water, zand, flauwe oevers en ondiepe beekjes is Ukkie-eiland een natuurparadijs voor de allerkleinsten. Je houdt er gemakkelijk toezicht terwijl je kleintje heerlijk spettert op de schildpadfontein of baddert door het ploeterbeekje.

Zijn je kinderen wat groter? Dan kunnen zij zich uitleven met het bouwen van hutten en vlotten en het leggen van dammen in de beek. Ze kunnen glijden vanaf de modderglijbanen,  dwalen in het doolhof en door tunnels kruipen. Vies, viezer viest is hier het motto!IMG_0015[1]

Ook in de herfstvakantie is Tiengemeten heerlijk. Nog meer blubber en modder, zeker als het heeft geregend. Tip: neem kaplaarzen en/of waterhoentjes en schone kleding mee. Er zijn douches aanwezig zodat je in ieder geval weer schone kinderen mee naar huis neemt. Laat je weten hoe het was?

IMG_0012

 

Vorig artikelMet deze drie nieuwe spelletjes houd je ze wel even bezig
Volgend artikelEen briljante oplossing voor kinderen die een huisdier willen
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in