Foto weekoverzicht Judith #111

Als ik terug kijk op de afgelopen 2 maanden dan stonden deze vooral in het teken van ziek zijn en klussen. Met beide heb ik het eigenlijk wel een beetje gehad, maar ja, de virussen vlogen deze week nog vrolijk in het rond hier en stoppen met klussen kunnen we helaas ook nog steeds niet. Dus tja, gewoon weer een lekker druk weekje achter de rug. Met zieke kindjes en een huis dat steeds leuker wordt. Hierdoor lukt het ook momenteel niet om elke dag frequent te bloggen helaas. Ik hoop op jullie begrip!

Maandag

Sterre was nog niet helemaal bekomen van haar kinderfeestje. Ze was ‘s morgens moe, huilerig en doodop. Ad hoc besloot ik haar thuis te houden, want anders zou ze de hele week niet te genieten zijn. Beter een dagje goed uitrusten en bijkomen. Ik moest uiteraard werken, maar had gelukkig niet zo’n heel drukke dag. Wel hadden we ‘s avonds een bijeenkomst met alle buren, dus tijd om te relaxen was er niet. Koken, eten en snel weer door naar onze afspraak. Toen we daarvan thuiskwamen bleek Fee overgegeven te hebben. Zucht.

Dinsdag

De ochtend begon weer goed, want Maik werd ziek. Hij had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. We verdenken de berliner worst, want dat hadden hij en Fee allebei gegeten en de rest niet. Zij waren dus ook allebei zoek. Dat werd dus een drukke ochtendspits voor mij, want ik moest alles alleen doen. Om 8 uur stond bovendien ook nog iemand voor de deur die onze keuken kwam afmaken. Er waren bij het afleveren van de keuken 2 deuren niet goed, die van de vriezer en de koelkast. We zaten dus nog steeds tegen een lelijke zilveren deur van de inbouwkoelkast en vriezer aan te kijken. Nadat ik weg ben gegaan is deze meneer zelf aan de slag gegaan om alles in orde te maken en toen ik ‘s avonds thuis kwam was ik wel heel blij met het rustige beeld nu de deuren er op zitten. Maik was gelukkig weer opgeknapt.

Woensdag

Ook weer een drukke dag vol afspraken. Alleen waren nu zowel Yuren als Lenthe ziek. Lenthe zelfs heel erg ziek, met temperaturen boven de 40 graden en overgeven, hoesten als een zeehond en hele kapotte lippen. Ze heeft alleen maar wat op de bank liggen slapen zei de gastouder. Je snapt dat het voor ons ook geen fijne nachten waren, met die zieke kinderen. Ik heb amper geslapen en zat dan ook serieus bij een vergadering van mijn werk te knikkebollen. Sorry collega’s, ik heb gewoon heel erg weinig geslapen! Fee was ‘s avonds ontzettend moe en had driftbui na driftbui. Heel vermoeiend.

Donderdag

Donderdagochtend was Lenthe nog steeds heel ziek. Ik had eigenlijk een belangrijke afspraak van mijn werk, had ook geregeld dat Fee naar mijn schoonmoeder kon, maar dat ging dus niet. Lenthe wilde zelf absoluut niet naar oma en ze voelde zich ook echt te ziek om vervoerd te worden. Ik besloot dan ook de afspraak af te bellen. Yuren hield ik ook nog een dagje thuis, al had hij geen koorts meer, alleen nog keelpijn. Veel hebben we niet gedaan. Met zieke kindjes is het vooral wat spelletjes doen, een beetje tv kijken en voorlezen. Mijn gebruikelijke schoonmaakrondje op donderdag lukte daardoor ook niet, jammer dan. De kinderen zijn nu eenmaal belangrijker dan dat. Tussendoor pakte ik nog wel wat bestellingen in en deed ook een heleboel nieuwe bestellingen bij de leveranciers. De Stockmar Plakkaatverf werd de afgelopen weken onder andere supergoed verkocht, evenals de reuzenspeelknijpers, Ostheimer en de tandendoosjes van High Teeth. Ik heb dus weer veel geld uitgeven deze week aan de inkoop van de producten uit de webwinkel!

Er was natuurlijk ook hele erge storm. Ik zag er best tegenop dat ik Sterre in Den Haag van school moest gaan halen, in de middag zou het immers het ergst zijn.

Vrijdag

De storm was weer gaan liggen en Lenthe gaf ‘s morgens aan dat ze zich wel beter voelde. Ik had een hele dagplanning gemaakt. Dat werkt op vrije dagen meestal het beste. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en het geeft mij de tijd om ook wat schoonmaakwerkzaamheden in de plannen. Sterre was nogal boos aan het begin, want ze moest van mij haar typecursus gaan doen en dat vindt ze niet altijd leuk. Toch wil ik per se dat ze haar diploma haalt, want ik ben ook nog steeds zo blij dat ik snel kan typen. Na veel gemopper begon ze gelukkig en ze was uiteindelijk ging de oefentijd best snel.

Met Yuren ging ik in de tussentijd het lezen en spellen oefenen. Hier blijkt hij wat meer moeite mee te hebben, dus gaan we wat meer thuis oefenen. We hebben ook nog spelletjes gedaan, buiten gespeeld en getekend. Toen we thuis kwamen van buiten spelen had Lenthe helaas weer hoge koorts. Ze heeft dus een echte griep te pakken. Sneu hoor.

Zaterdag

In de ochtend liep ik naar Niky, dat is maar 20 minuutjes lopen. Ze had nog wat post uit ons tijdelijk huis (dat huurden we via familie van haar). Ik bleef er een kopje thee drinken en daarna liepen we weer terug. Daar stond al iemand te wachten die een bureau kwam halen wat al een week of 6 op marktplaats stond. Het kon de draai niet maken op de trap. Zonder bureau is de woonkamer wel opeens heel leeg! Tijd om verder na te gaan denken over de inrichting.

‘s Middags ging Maik met de kinderen naar het zwembad en ik besloot de was op te vouwen. Op de slaapkamer viel mijn blik ineens op een natte plek op de gipsen wand. Precies waar mijn kleren staan. Ik liep erheen en ontdekte dat al mijn kleding aan het kledingrek zeiknat waren. Even rondspeuren leerde me dat het niet in de wand lekte, maar het van bovenaf kwam. De afvoer van de badkamer dus. Bah! Al mijn kleren waren vies, sommige zelfs beschadigd met schimmelplekjes. We hebben meteen contact opgenomen met de aannemer en we hopen dat ze maandag komen om het op te lossen. Voorlopig staat er een emmertje om het water op te vangen.

Zondag

Ik was vroeg wakker en sloop mijn bed uit, maar helaas werd ik al snel gevolgd door Yuren. Mijn plannetje om vroeg wat te werken ging dus weer in de kast. In plaats daarvan smeerde ik boterhammen en maakte ik thee. Langzaamaan kwam ook de rest van het gezin naar beneden. Ik had afgelopen vrijdag alleen beneden schoongemaakt, dus ik ging na het ontbijt boven alles schoonmaken. Zo’n nieuw huis wordt echt nog heel snel stoffig, dus het is zeker wekelijks nodig, eigenlijk zelfs vaker.

Maik ging ondertussen aan de slag met de kast in de woonkamer. Het is dezelfde kast die we in ons oude huis hadden. Daar hing een gedeelte op, maar daar hadden we hier speciale pluggen voor nodig, omdat het nu een gipsen wand betreft. Anders kan die het gewicht niet dragen. Wat er allemaal mis ging zal ik niet opsommen, maar het ging niet van een leien dakje. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar toen waren we ongeveer 4 uur verder.

De afgelopen 10 weken hebben we eigenlijk bijna alleen maar dingen in het huis gedaan. We zijn vrij weinig weggeweest met de kindjes, dus we besloten dat we vandaag iets leuks met de kinderen gingen doen. In het kader van “doe eens gek” werd het bowlen. Ik probeerde eerst in Rijswijk, maar die zat helemaal vol. In het centrum van Delft zit Gasterij ‘t Karrewiel en daar was nog wel plek. Dus rond kwart over 3 gingen we op pad. Lopend! Vanaf ons huis tot het centrum van Delft is het ongeveer 25 minuten lopen (met de kinderen doe je er wel iets langer over), dus ik vond het een goed plan om lekker lopend te gaan. De kinderen waren minder enthousiast, ze liepen allemaal te zeuren. Maar, onder het mom van “trainen voor de CPC” kreeg ik ze toch zover.

Het bowlen was erg leuk. Fee had al direct bowlingschoenen maat 30 te pakken en die mòesten uiteraard aan. Daarna probeerde ze een bal te pakken, maar dat bleek toch lastiger dan ze dacht. Na 3 pogingen gaf ze het op. Het leuke van deze bowlingbaan is, dat ze een soort hekjes voor de kinderen omhoog doen. Daardoor komt hun bal niet in de goot terecht en gaat er altijd wat om. Zo blijft het voor hen ook leuk. Uiteindelijk won Lenthe, en deelden Maik en ik de 2e plek. Toen we thuis waren kookte ik snel mosselen, maar die waren minder lekker dan gehoopt. De kinderen waren bekaf van die 6 km wandelen, dus om 8 uur lagen ze allemaal op bed. Hopelijk slapen ze goed. Morgen zijn ze lekker vrij, want wij hebben voorjaarsvakantie.

Vorig artikelDe 5 (en een beetje meer)… gaafste tafeltenten
Volgend artikelMet de magische Flexa Powerdek Magic Dry verf kun je ook ‘s avonds witten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in