De leukste plafondlampen verzameld

De leukste plafondlampen verzameld plafoniere houtIk hoor de laatste tijd om mij heen dat veel mensen gaan verhuizen. Ondanks de krapte op de woningmarkt, is er blijkbaar toch voldoende ruimte om zo’n stap te zetten. Ook zijn er mensen die van de overwaarden een tweede woning kopen. Best slim. Met de huidige huizenprijzen vraag ik me soms echt af hoe onze kinderen ooit zelf een huis kunnen kopen als starters. Heel soms kun je geluk hebben en tref je een opknapper dat voor een redelijke prijs van de hand gaat. Wij zijn zelf ook nog steeds op zoek, maar het is vooralsnog niet gelukt om een geschikte woning te vinden. We geven nog niet op! 

Verlichting in huis

Zo’n tweede woning, die je misschien koopt voor je puber die over een paar jaar het huis uit wil, wil je natuurlijk hip, maar betaalbaar opknappen. Naast een vloer, een verfje of leuk behang en wat meubels, is verlichting een must. Er zijn tegenwoordig enorm veel leuke lampen verkrijgbaar. Waar je vroeger voor plafondlampen nauwelijks uitzoek had, is het nu juist moeilijk kiezen tussen al die toffe ontwerpen. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer, daarom verzamelde ik wat leuke plafondlampen ter inspiratie. 

De leukste plafondlampen verzameld

Wat bij jouw woning past is natuurlijk afhankelijk van je interieur. Plafondlampen zijn beschikbaar in diverse stijlen. Ga je voor hypermodern, hip of klassiek? Of misschien kies je liever voor een sprookjesachtige 1001-nacht stijl? Wat jij mooi vindt is heel persoonlijk. Zoveel mensen, zoveel meningen. Kies dus iets waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Een lamp waarvan je ook over 3 jaar nog denkt: ja, die is leuk! Daar word ik blij van!

Hout en rotan

Momenteel zie je veel hout en rotan. Niet alleen als het gaat om lampen, ook als het gaat om andere interieur items. Een bijpassende lamp geeft dan extra veel warmte in huis. Gelukkig is er veel uitzoek. Mooie plafonnières, leuke rotan lampen met ruimte tussendoor waardoor licht een mooi effect geeft op de muren en het plafond, lampen met hout en een uitstraling van Scandinavisch design zijn ook altijd mooi. Vierkante lichtbakken met een moderne uitstraling, ik zag zelfs een lamp met het roer van een schip! Hoe bijzonder wil je het hebben?

De leukste plafondlampen verzameld

De leukste plafondlampen scandinavisch design

Witte plafondlampen

Ook witte plafondlampen zijn in trek. Zeker in een wat meer clean en minimalistisch interieur, of juist in een heel kleurrijk interieur als tegenhanger van al die kleuren. Wil je een witte lamp, maar wel iets bijzonders? Dan kun je daar zeker voor slagen. Je zou het misschien niet snel verwachten, maar juist tussen de witte lampen vond ik speciale exemplaren. Echte blikvanger in je interieur. Zulke lampen ben je meestal ook niet snel beu. Zelf heb ik ook een set hele originele toffe witte hanglampen die ik misschien al twintig jaar heb en nog steeds heel leuk vind. 

design witte lamp

witte plafondlamp modern

Andere leuke plafondlampen

Er zijn zoveel mogelijkheden dat het teveel is om alles hier te plaatsen. Ga zelf maar eens kijken! Er zijn ook industriële plafondlampen, zwarte plafondlampen, plafondlampen met kristallen, klassieke plafondlampen en zelfs design plafondlampen. Ik kan uren op zo’n website door alle mogelijkheden heen gaan, om uiteindelijk de allermooiste te kiezen. En uiteindelijk op te hangen, om nog jaren plezier van te hebben!

zwarte plafondlamp moderne zwarte plafondlamp

 

 

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #374
Volgend artikelHoe bespaar je op parkeerkosten bij het vliegveld?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in