Mijn ervaring met Dry Needling

naaldjes dry needlingIk heb al een paar keer gebruik gemaakt van Dry Needling en ik ben daar erg enthousiast over. Iemand vroeg of ik daar eens iets over kon vertellen. Natuurlijk kan ik dat. Mijn ervaring met Dry Needling is namelijk positief, dus wellicht kan het jou ook helpen als je klachten hebt. Mij heeft het voor 2 klachten al geholpen. Ik zal hieronder vertellen waar ik last van had, hoe Dry Needling in z’n werk gaat, of het pijnlijk is en wat je er van merkt.

Mijn ervaring met Dry Needling

Mijn ervaring met Dry Needling begon een jaar of 5 geleden. Ik had veel last van mijn stem, was vaak schor en had al heel lang logopedie gehad zonder al teveel succes. De logopediste merkte een spanning op mijn strottenhoofd. Blijkbaar is dat mijn zwakke plek, of de plek waar stress zich bij mij uit. Ik ervaar zelf geen stress trouwens, maar blijkbaar is dat toch de plek waar spanningen zich ophopen. De logopedist verwees mij door naar iemand die Dry Needling doet. Ik vond dat de eerste keer best een beetje spannend.

Hoe werk Dry Needling?

Om deze behandeling te mogen geven, heb je een speciale opleiding nodig. De therapeut die de Dry Needling bij mij voor de eerste keer uitvoerde, geeft deze opleidingen zelf, dus hij was zeker een specialist. Eerst legde hij aan de hand van een powerpoint uit wat er in mijn strottenhoofd en nek gebeurde en wat hij zou doen om dat op te lossen. Door hele kleine en dunne naaldjes in je spieren te prikken, gaat de spier ontspannen. Hierdoor verminderden mijn klachten. Ik had uiteindelijk iets van 10 behandelingen nodig, maar ik merkte echt grote verbetering van mijn stemgebruik. Helaas blijft het een zwakke plek en zou ik de behandeling regelmatig moeten herhalen voor een blijvend effect. Dat vergoed de verzekering niet, dus ik ga nu maar 1 keer per jaar.

Mijn ervaring met Dry Needling

Doet Dry Needling pijn?

Een veelgestelde vraag is of Dry Needling pijn doet. Mijn ervaring met Dry Needling is dat het zeker wat pijnlijk kan zijn. Het inprikken van het naaldje zelf voel je amper, omdat het zo dun is. Om de spier te laten ontspannen, gaat de behandelaar het naaldje vaak een beetje ronddraaien. Zeker als de spier hard of gespannen is, kan dat onprettig voelen. Het is niet zo dat je het niet kunt volhouden, maar je voelt het wel. Gelukkig duurt het niet lang, meestal is in 10 tellen de ergste pijn voorbij. Het is in ieder geval geen reden om het niet te doen hiervoor, want het lost vaak ook een andere pijn uiteindelijk op.

Hardlopersknie

Ik heb nog een ervaring met Dry Needling. Zoals je kunt lezen in dit weekoverzicht, had ik in maart 2020 last van een hardlopersknie. Een zeer vervelende en hardnekkige blessure, die mij belemmerde om lange afstanden te kunnen lopen. De fysiotherapeut verwees mij door naar een therapeut die gespecialiseerd was in Dry Needling, omdat dit mogelijk zou kunnen helpen. Het leek erop dat de pijn in mijn knie uit mijn rug kwam. Door mijn eerdere positieve ervaring, wilde ik dit zeker proberen. Uiteindelijk heb ik maar 1 behandeling gehad. De tweede stond gepland, maar ging door Corona niet door. Na een ruime week rust en de Dry Needling behandeling ging het hardlopen zonder pijn weer prima! Opnieuw een positieve ervaring dus. Inmiddels loop ik weer ruim 10 km zonder problemen.

Kan ik Dry Needling aanraden?

Als je deze hele blog al gelezen hebt, weet je waarschijnlijk het antwoord al: ik kan Dry Needling zeker aanraden. Mijn ervaring met Dry Needling is twee keer positief geweest, ik zou het zo weer proberen als ik pijnklachten heb in mijn rug, nek of ledematen. Zeker als ik vermoed dat dit het gevoel is van spanning of verhardingen in een spier. Het kan bijvoorbeeld ook heel goed werken tegen hoofdpijn door spanning.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Dry Needling? Op de website van Alpha fysiotherapie kun je meer lezen over Dry Needling. Het zal misschien niet voor alle klachten helpen, maar het is zeker de moeite waard om te proberen!

Vorig artikelEl Cerdo Ibérico – Rolls Royce onder de varkensrassen
Volgend artikelVlierbloesemijs recept zonder ijsmachine
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in