Mijn favoriete tijdschriften voor een zomerse dag

tijdschriften-favorietMet 4 kinderen komt het er niet zoveel van om een boek te lezen. Ik ben al tijden bezig in “een schaduw van de wind” en het schiet maar niet op. Er is bijna altijd wel een kind dat me nodig heeft. Of Fee die wil drinken of krampjes heeft, of Lenthe die met mij wil spelen, of Sterre of Yuren die ruzie hebben of aandacht nodig hebben.

Tijdschriften

Daarom lees ik het liefste tijdschriften. Op de iPad, omdat je ze daar zo lekker makkelijk op kunt downloaden en meenemen als je met vakantie gaat, of gewoon een echt papieren tijdschrift. Daar kun je immers fijn in bladeren. Een tijdschrift kun je wegleggen wanneer je wilt. Je hoeft niet per se alles in één keer uit te lezen. Maar welke tijdschriften lees ik graag? Nou, dat zijn er een heleboel!

Koken

Èèn van mijn hobby’s is koken (en lekker eten). Daarom lees ik graag kooktijdschriften. Mijn eerste abonnement ooit was op de Tip Culinair, die helaas niet meer bestaat. Nu lees ik nog vooral de Delicious en de Elle Eten. Natuurlijk bewaar ik alle recepten die me lekker lijken. Ik scheur ze uit, maak ze en als ze het gezin bevallen, krijgt het recept een plekje in mijn map met succesrecepten.

elle eten

Wonen

Ik houd ook van interieur. Ik kijk graag binnen bij anderen, doe ideetjes op over nieuwe woonaccessoires en laat me inspireren door kleuren, inrichtingen en woongadgets. Ik was enorm fan van de 101 woonideeën, die er helaas ook niet meer is. VT wonen is er gelukkig nog wel, en die koop ik regelmatig. Aan abonnementen doe ik niet meer, want ik wil vaker variëren en lees bovendien soms liever op de iPad.

vt wonen

Mama-bladen

Als kersverse mama van 4 blijf ik het ook leuk vinden om de mamabladen te lezen. Toch ben ik niet meer zo hongerig naar bevallingsverhalen als toen ik de eerste kreeg. Tijdens de zwangerschap van Fee kon ik juist helemaal geen bevallingsverhalen meer lezen. De meeste verhalen die je leest gaat er iets gruwelijk mis, en ik kon dat door alle hormonen niet aan. Na 3 goede bevallingen was ik zo bang dat er bij de 4e iets mis zou gaan. In feite was het ook wel een bijzondere bevalling natuurlijk, met gelukkig een goede afloop.

De Kek Mama is recent vernieuwd, en de nieuwe stijl spreekt mij zeker aan. Van peuter tot puber vind je terug en naast kinderen, gaat het vooral ook over relatie, carrière, uiterlijk, vriendinnen en vrije tijd.

Soms lees ik ook de Ouders van Nu, knap hoe zij toch steeds weer met leuke rubrieken en artikelen komen.

kek mama

Nieuw in het assortiment van Sanoma is de special Naar School. Die komt 4 keer per jaar uit. Ik heb de eerste gelezen en daar was ik verrassend lang mee bezig. Echt een inspirerend blad voor ouders waarvan de kinderen naar school gaan. Ik ben benieuwd naar het volgende nummer.

Natuurlijk lees ik ook wel eens de Viva Mama of Mama Magazine.

magazine naar school

Lifestyle

Tot slot in de categorie lifestyle lees ik soms de Flow, Viva en de Flair. Eigenlijk vind ik de Flair nog het leukste. De Viva past niet helemaal bij mij en de Flow vind ik soms net even wat te zweverig en te veel mindfullness. Ik ben zelf wat meer down to earth. Veel artikelen sla ik over, dus vind ik het een beetje zonde van mijn geld. Psychologie-magazine kan me dan meer boeien.

Welke tijdschriften lezen jullie het meest?

flow

 

Vorig artikelDe 5 beste vaderdagcadeaus (waar je zelf ook wat aan hebt)!
Volgend artikelSuper stoere, vrouwelijke en sexy kleding vind je bij Moderood
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in