Mijn weekend in foto’s

vrijdag bloem en bibDe vorige keer kwamen er een hoop leuke reacties op mijn dag in foto’s, vooral via social media. Dus ik zal af en toe eens zo’n blogje tussendoor schrijven. Vandaag schrijf ik over mijn weekend. Dat begon eigenlijk al vrijdag. De oudste twee waren naar school en het was in de ochtend al zonnig, dus ik besloot met Lenthe een ochtendje de stad in te gaan. Eerst naar de bibliotheek, want alle boekjes van twee weken geleden waren al uit. Ik haalde ook meteen weer leesboeken voor Sterre (7) en prentenboeken voor Yuren (4). Lenthe mocht zelf uitkiezen. Grappig om te zien dat ze dan het liefst boekjes kiest die we thuis al hebben. Blijkbaar spreekt dat wat bekend is het meest aan. Na de bibliotheek gingen we even naar Bloem in Den Haag. Dit lunch en high tea tentje zit er nog niet zo heel lang en is een echte hotspot. Het zit een beetje achteraf, in de Korte Houtstraat, dus je moet het maar net weten te vinden. Maar de taartjes zijn zoooo lekker! En de Chai latte wil je ook zeker niet missen. Lenthe had het de hele weg erheen al over “taartje eten” (en over “nodig plassen”). Er was nog geen zon op het terras, maar toch was het even heerlijk genieten. Vervolgens gingen we verder de stad in, want ik moest nog vlees halen bij Dungelman. Dat is onze favoriete slager, die zit ook in het centrum. Lenthe was helemaal in haar nopjes, want ze kreeg een vork met 3 aardbeitjes erop geprikt. En dat bij een slager! Erg leuk dat ze dat deden, ze heeft er lekker van zitten smullen onderweg. Omdat het een zonnige week wordt, haalde ik bij Douglas nog even een speciale zonnebrandcrème voor mijn gezicht. Die kan ik dan standaard in mijn tas houden, heb ik ‘m altijd bij me. Ik ben sproeterig dus ik verbrand snel. Of ik krijg van die pigmentvlekken. Ik koos een crème van Lancaster. vrijdag Op de terugweg wilde Lenthe nog even in het speeltuintje spelen waar we langskwamen. Prima natuurlijk, met dat mooie weer is alles leuk. Daarna was ze toch wel moe en ik kon haar thuis zo op bed leggen. Even tijd voor mezelf. Ze slaapt tegenwoordig van half 1 tot half 3, en die 2 uurtjes rust vind ik echt genieten. Ik pakte het zeer interessante boek Invloed van Robert Cialdini erbij (dit boek is mij geadviseerd voor Taylor Trainingen, waar ik een paar weken terug een cursus Inspirerend Spreken volgde) en ging op de terrasbank in de zon lekker even lezen. ‘s Avonds konden we lekker buiten eten, scheelt een hoop troep op de vloer van knoeiende kindjes… hardlopen bbq Op zaterdag begon ik de ochtend met wat krachttrainingsoefeningen. Althans, ik deed een poging daartoe. Echt lukken wilde het niet, want zodra ik op de grond ging liggen voor buikspieroefeningen, kwamen er 2 kinderen bovenop me zitten. Ik ben nog herstellende van een knie-operatie in oktober en moet echt zorgen dat mijn hele lichaam sterk blijft, anders ga ik overcompenseren. Dus ik probeer iedere dag toch wat oefeningen te doen. De rest van de dag heb ik vooral in de zon gezeten, mijn benen waren ook best een beetje verbrand (ondanks insmeren). Aan het einde van de middag gingen we naar onze oude buren toe, zij hadden ons uitgenodigd om te komen barbecuen. Altijd gezellig, en de kindjes waren lekker aan het spelen. Of ze de volgende keer weer de zand- en watertafel opzetten als wij langskomen weet ik niet, want het was een ENORME puinhoop in de tuin daar. Op zondag waren de kindjes helaas heel vroeg wakker. En wij dus ook. Mijn man ging als eerste hardlopen, daarna ging ik. Nou ja, echt hardlopen was het niet. Ik heb sinds een paar weken Shin Splint dus na een ruime week strikte rust mocht ik vandaag weer een heel klein stukje proberen. Een bejaardenloopje op bejaardentempo zeg maar. Heel vervelend, want mijn conditie begon net weer behoorlijk goed te worden. Helaas had ik zowel bij de opstart als een paar uur na het lopen toch weer last van mijn schenen. Ik ben er dus nog niet vanaf. Na het lopen meteen braaf gekoeld, donderdag maar weer met de fysio overleggen. Na het hardlopen gingen we naar de Zeeheldenbuurt, want daar was het dit weekend Designkwartier. Design rechtstreeks vanuit het atelier in de Pop Up Store. Er was ook hier en daar wat voor kinderen te doen, maar dat viel ons uiteindelijk nog wel een beetje tegen. De kindjes mochten in elk geval opgravingen doen in het museum in een zandbak en dat vonden ze helemaal leuk. Ze kregen ook nog een cadeautje na afloop. Taska en studio snowpuppeIk was zelf onder de indruk van Tas-Ka en Studio Snowpuppe. Het leukste bij Tas-Ka vond ik de houten broodplankjes in de vorm van een huis, bij Studio Snowpuppe vond ik de boekenlamp erg leuk. Een simpele lamp met een ijzeren frame waar je een boek naar keuze op kunt leggen. Zo kun je steeds je lamp veranderen. Nadat we de straat op en neer hadden gelopen en diverse Pop Up Stores hadden bekeken, streken we neer bij Appeltje Eitje. Lenthe deed dat heel letterlijk, want die kreeg vlak ervoor een driftbui en ging dus echt op de grond liggen. De mensen op het terras kwamen niet meer bij. Ik ben er maar rustig bij gaan zitten, wat moet je anders? Ze is nu eenmaal twee. Het gingen gelukkig vrij snel weer over. designkwartier Bij Appeltje Eitje namen de kindjes een tosti en brood met ei, ik had een overheerlijk turks brood met humus en Maik nam ook een tosti. Het was erg lekker en de kindjes vermaakten zich goed in de speelhoek (waar we helaas geen zicht op hadden, maar het ging gelukkig goed). Na de lunch waren jongste twee erg moe en zijn we naar huis gegaan. Lenthe viel achterop de fiets in slaap en konden we zo in haar bed leggen. Ik had vanuit het Designkwartier een Eigen Huis & Interieur meegenomen. Terwijl Sterre & Yuren lekker met de waterbaan speelden, ging ik lekker in het tijdschrift lezen. Ik had voor de zekerheid een dekentje over mijn benen gelegd, want de zon voelde zo fel en ik was gisteren al heel erg verbrand. Tot zover mijn weekend in foto’s. Hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen….

Vorig artikelLeuke woonaccessoires op Dawanda
Volgend artikelKlein & Fijn
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in