Plog: een dag uit het leven van Judith

ontbijtRecentelijk begreep ik dat het helemaal ‘hip’ is onder bloggers om te “ploggen”. Je weet niet wat het is? Ik eerst dus ook niet. Maar het blijkt een soort van fotoverslag van je dag te zijn. Tja, als je blog dan ‘hip & hot’ heet kun je natuurlijk niet achterblijven. Vandaar dat ik vandaag mijn eerste plog schrijf. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden! De ochtend begon vroeg. Om 6.30 uur om precies te zijn. Dat was niet omdat de wekker ging. Of nou ja, het was vooral omdat onze “peuter-wekker” ging. Yuren stampte de trap op naar onze zolderkamer om tussen ons in te kruipen en niet lang daarna hoorden we Lenthe roepen vanuit haar bedje: “mama toe!” Tijdens het ontbijt maakte ik een schema met wat we die dag allemaal zouden doen. Dit geeft zowel mij als mijn kinderen houvast. Ik merk, dat als ik een to do list heb, ik meestal ook alles af krijg wat ik van plan ben. Eerst mijn lijstje afwerken, dan pas relaxen. Zonder lijstje heb ik nog wel eens de neiging om het andersom te doen (oeps)…

koelkast schoonmaken spelen op kussens

Op mijn lijstje stond “de was doen” en“de koelkast” schoonmaken. Daar ben ik dus maar mee begonnen. Omdat ik tegelijk drie kinderen mocht entertainen, gaf ik ze een doekje en betrok ze in mijn schoonmaakproject. Dat werkt meestal wel goed. Sterre nam haar taak serieus en hield het wel een poosje vol, de twee jongsten waren na 5 minuten wel weer klaar met poetsen en renden rondjes door de kamer om zich vervolgens op de kussens van onze loungebank  te storten. Moet kunnen…

wassen op pad

Toen de koelkast klaar was stopte ik er een was in, en ging daarna met de kinderen op pad. De oudste twee op de loopfiets, want we gingen takken zoeken in het bos en dat is nog wel een eindje lopen. Anders houden ze het niet vol. In het bos gingen we eerst even uitrazen in de bosspeeltuin.

bosspeeltuin kabelbaan

Een erg leuke speeltuin in het Haagse Bos, als je de ingang achter het Malieveld neemt en je loopt rechtdoor zie je het vanzelf aan je linkerhand. Na wat heen en weer lopen over de verschillende loopbruggen deden we nog een rondje kabelbaan en daarna liepen we naar het vlakbij gelegen grasveld om te picknicken.

picknicken kransje madeliefjes

Ik had broodjes mee en het zonnetje was heerlijk, echt genieten! Lenthe rende voortdurend achter vlinders aan, Sterre en ik maakten samen een kroontje van madeliefjes en we zochten paardebloemen. Die kun je eten, ik had er lollies van willen maken (zag ik gisteren bij iemand op twitter), maar helaas waren ze verlept bij thuiskomst. Volgende keer iets sneller naar huis dus na het plukken.

loopfiets op buggaboo bib

Na de picknick liepen we door naar het centrum, om bij de bibliotheek langs te gaan. Ik had dat vorige week al aan Sterre beloofd. Nu ze eind groep 3 zit, vindt ze het steeds leuker om boekjes te lezen. Dus gingen we leesboekjes halen. Uiteraard kon Yuren halverwege niet meer lopen, dus zette ik hem bij Lenthe in de Bugaboo en de fiets er nog bovenop. Wereldwagen, die Bugaboo! Z’n geld dubbel en dwars waard, kan een hoop gewicht aan! Ik maakte in de bieb de andere twee meteen ook lid (had ik nog steeds niet gedaan!) en Lenthe kreeg zelfs een prachtig koffertje met een verrassing er in. Een boekenstart-pakket heet dat. De mevrouw van de bibliotheek las haar heel gezellig voor uit verschillende boekjes. Na een minuut of 20 gingen we naar huis.

relaxen met maak magazine sterretjes vouwen

Lenthe ging naar bed, de andere 2 buiten spelen en ik eindelijk met een kopje thee en het MAAK magazine op de terrasbank. In de zon! Heerlijk. Aan het einde van de dag aten we een boterham met een gebakken ei. Lekker makkelijk altijd op maandag, want meestal gaat Sterre dan op een onmogelijke tijd naar zwemles. Vandaag niet, maar de makkelijke maaltijd deed ik gewoon tòch. Na het eten wilde Sterre samen met papa de gelukssterretjes vouwen die ze zag in MAAK magazine en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan. Douchen, tandenpoetsen, voorlezen en hoppa! Inmiddels lig ik zelf ook lekker in bed. Nog even werken, en dan slapen.

Vorig artikelPicknick met gave tent
Volgend artikelGehaakte prachtkleertjes van de beste kwaliteit
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Wat een leuke blog! Zou je vaker moeten doen, zo’n persoonlijk plog/blog 🙂 Vind het altijd erg interessant om te zien/horen/lezen hoe andere moeders werk en gezin nou combineren.

  2. Dank je Petra! Heb ik in ieder geval al 1 fan van die nieuwe initiatief. Het is inderdaad het plan om het vaker te doen. Niet elke dag hoor 🙂 Want het is best veel werk, al die foto’s de hele dag door maken enzo. En dan alles verwerken. Volgende keer zal ik het eens doen op een dag dat ik juist werk, ipv een dag met de kindjes zoals vandaag. Doe jij het zelf ook, trouwens? Ploggen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in