Mooi wat bloemen doen!

Al sinds ik jong ben ben ik gek op bloemen. In de tuin van mijn opa en oma kon ik uren ronddwalen om naar de vele prachtige bloemen te kijken. De geur van de bloemen, de warmte van de zon, een beetje rondslenteren en niets doen; wat was het leven toch fijn toen ik 7 was ;-).

Workshop bloemschikken met gerbera’s

Toen ik op mijn 19de ging samenwonen stonden er eigenlijk altijd bloemen bij ons in huis. Het was de tijd van de lange smalle vazen met een gebonden boeketje dat door een groot blad bijeengehouden werd. Remember? In die tijd volgde ik regelmatig een workshop bloemschikken en genoot daar zo van, dat ik overwoog om een opleiding tot bloemstylist in Antwerpen te gaan doen. Daar is het nooit van gekomen, maar toen Judith vroeg wie er naar een workshop bloemschikken wilde stak ik wel gelijk mijn digitale vinger op.

IMG_30912IMG_30911
Vanochtend vroeg stapte ik in de auto en reed ik door de bloembollenvelden van de Noordoostpolder richting de big city. In de prachtige Vondelkerk, aan de rand van het Vondelpark moest ik zijn. Toen ik daar binnenkwam stapte ik een bloemenzee binnen. Wat een ontvangst! Een prachtige tafel met heel veel gerbera’s. Na een geweldig ontbijt gaf Nathalie Fasé van Gift by nature een presentatie over de bloem van de maand; de gerbera. Nu denk je misschien, hoeveel gerbera’s zijn er dan? Nou, geloof me… heel veel! In het boeket dat ik maakte zitten maar liefst 15 verschillende verwerkt. In allerlei soorten, maten en kleuren.

5 tips om langer van je bloemen te genieten

Natuurlijk deel ik graag de tips van Nathalie met je:

  1. Vul je vaas voor 1/3e met water. Zo voorkom je dat bloemen snotterig worden en het water gaat stinken.
  2. Zet bloemen in lauwwarm water en doe er 1 druppeltje chloor bij om bacteriën te doden.
  3. Snij bloemen altijd met een scherp mesje; niet met een tuinschaar (die gebruik je alleen als het echt niet anders kan).
  4. Snij bloemen niet te kort. Je kunt er immers geen stukje meer aanplakken. Hou je bloem naast de vaas om de juiste lengte te bepalen.
  5. Wil je dat je bloemen stevig staan? Maak dan een ‘geraamte’ van plakband of washitape.

IMG_3091IMG_3103

 

 

 

 

 

Na een ochtendje bloemschikken ben ik, zeker ook door de geweldige ambiance én het leuke gezelschap weer ontzettend geïnspireerd. Ik ging naar huis met een prachtig boeket en met bovenstaande tips, een scherp mesje, washi-tape en een stuk of 20 bloemen kun je zelf ook aan de slag. Op de site van mooi wat bloemen doen lees je meer over de gerbera en heel veel andere mooie bloemen!
IMG_30914IMG_3067 IMG_3056

 

 

 

 

De workshop/persevent werd aangeboden door Mooi wat bloemen en georganiseerd door The Gardeners . Mooiwatbloemendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat je ervaren dat bloemen volop blijdschap brengen.

Vorig artikelMcGregor kinderkleding
Volgend artikelKoningsdag Monkey Platter
Nelleke Wouters
In 1976 geboren 'onder de vuurtoren' in het heerlijke Zeeuwse Westkapelle. Voor de liefde verhuisd naar Friesland. Al ruim 9 jaar liever verliefd op Johan (36). Übertrotse moeder van Nelson (3) en Lotus (1). Nelleke is eigenaar van Wouters Vormgeving & Fotografie. Haar meeste opdrachtgevers zijn startende vrouwelijke zzp’ers. Daarnaast is ze communicatie- en juridisch adviseur bij een bouwbedrijf. Liefde voor woorden, beelden, kleur, eten en muziek. Dagelijks te vinden op Instagram, Pinterest, Facebook & Twitter. De nieuwe huisstijl van Hip & Hot is bedacht door Nelleke en ze ontwerpt free printables én de Hip & Hot Stationery. Daarnaast schrijft ze af en toe een blog over leuke ‘Nice to haves’.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in