Mozaïek apps

apps-mozaiekMozaïek en kralenplank maken is voor de meeste kinderen een leuke en creatieve activiteit. Op scholen zie je mozaïek terug bij handvaardigheid, maar ook bij diverse lessen aan de kleuters. Tijdens het maken van een mozaïek of een kralenplank komen de kleuren aan bod, maar soms ook vormen en misschien al wel enkele rekenbegrippen, afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van het kind. En het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek.

Dit vind je ook allemaal terug bij onderstaande apps. Ze zijn geschikt voor de iPad en voor kinderen vanaf 4 jaar. De één is makkelijk in gebruik, de ander wat moeilijker. Van alle gemaakte mozaïeken of kralenplanken kun je of in de app een foto maken of handmatig (druk de home button en de aan/uit knop tegelijk in). Altijd leuk om het gemaakte werk te bewaren!

Make-a-mozaïek- Geschikt voor iPad – € 0,99

In deze app kun je niet alleen een vakje vullen met een vierkantje, maar ook met andere vormen. Zo maak je prachtige afbeeldingen. Naast bekende illustraties kun je ook horizontale en verticale patronen (na)maken. Een betaalde app, maar biedt qua vormen net iets meer.

Make a mozaiek

Magic Pins- Geschikt voor iPad – Gratis

Deze app lijkt veel op een bord waarbij je echte pinnetjes plaatst. De app is eenvoudig in gebruik. Je vindt hier geen voorbeelden, dus je mag alles maken wat jij mooi vindt! Een leuke manier om de kleuren mee te oefenen, maar ook goed voor de motoriek en de oog-hand coördinatie.

Lees de uitgebreide review hier.

Magic Pins

Gynzy’s Mozaïek- Geschikt voor iPad – Gratis

Kun jij één van deze prachtige en kleurrijke afbeeldingen namaken? Met behulp van de coördinaten wordt je een beetje op weg geholpen. Dus goed tellen en kijken naar de kleur. Een mooie app en eenvoudig in gebruik.

Gynzy's Mozaïek

Mosaic HD- Geschikt voor iPad – € 2,99

Niet gratis, maar wel een prachtige app! Met deze app kun je verschillende patronen maken. En kom je er even niet uit? Dan schakel je de hulp knop in en dan krijg je op de achtergrond de kleuren te zien. Al jouw werk kun je in de app bewaren.

Mosaic HD

KralenPlank Ontwerper– Geschikt voor iPad – Gratis

Deze app is eigenlijk voor leerkrachten die voorbeeldkaarten willen ontwerpen voor kralenplanken. Maar hoe leuk is het wanneer je als kind zelf een voorbeeldkaart mag maken? De app bevat een vierkante en een ronde kralenplank.

Lees de uitgebreide review hier.

Kralenplank Ontwerper

Vorig artikelPrachtige handgemaakte kleden, direct van de maaksters
Volgend artikel7x kindercadeaus voor pakjesavond
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in