Natuurlijk ogende kunstgrasmat

grasmatHet blijft een lastige keuze: echt gras of kunstgras. Kunstgras heeft veel voordelen ten opzichte van echt gras, maar ook een groot nadeel: het is niet echt. Er komen geen paardebloemen en madeliefjes in en het blijft gewoon toch nep. Desondanks kiezen steeds vaker mensen hiervoor. Logisch ook, want de voordelen wegen gewoon op tegen de nadelen. In een tijd waarin iedereen het steeds drukker heeft, is gemak veel waard. En tegenwoordig kun je best een natuurlijk ogende kunstgrasmat vinden, waarbij je nauwelijks meer het verschil ziet met een echte grasmat. 

Natuurlijk ogende kunstgrasmat

Een natuurlijk ogende grasmat vind ik persoonlijk wel heel belangrijk. Als het in Nederland mooi weer is, zitten we al snel buiten. Zeker toen we het afgelopen jaar veel thuis zaten werd de tuin een verlengstuk van je woning. Of je balkon natuurlijk. Het mooie is, dat er steeds meer ontwikkeling is in kunstgras. Er zijn nu kunstgrasmatten te koop, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Als je foto’s ziet, dan weet je soms niet wat je ziet. Of het nu voor je tuin, je balkon of op de camping is, het is prachtig. 

Natuurlijk ogende kunstgrasmat

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Maar wat zijn nu de voordelen van kunstgras? Er zijn er namelijk een heleboel. Iedereen die een echt gazon heeft gehad, weet dat. Een gazon met echt gras vraagt namelijk veel onderhoud. Zet je er één dag een zwembadje op voor de kinderen, dan zit er meteen een kale plek in je gras, om maar eens iets te noemen. Daar heb je met kunstgras geen last van. Andere voordelen zijn:

 • je hoeft niet de maaien
 • je hoeft niet te bemesten of verticuteren
 • je hoeft geen onkruid te verwijderen
 • je kunt het zwembadje zonder problemen laten staan
 • je hoeft niet te sproeien
 • je hebt het hele jaar door een mooi groen en verzorgd gazon
 • er kunnen ook speeltoestellen op staan
 • het laat water door, net als bij echt gras
 • het maakt niet uit wat het weer is, kunstgras blijft goed onder alle omstandigheden
 • het is prettig voor kinderen om op te spelen
 • er zitten veel minder beestjes in het gras

Investeren

Het is wel even een investering natuurlijk. Graszoden kosten vaak maar een paar euro per vierkante meter, terwijl de prijs van kunstgras varieert tussen de 20 en de 40 euro per vierkante meter, afhankelijk van het soort kunstgrasmat dat je kiest. Wil je het ook nog professioneel laten leggen (wat ik wel kan aanrader, omdat het er dan gewoon mooier uit ziet), dan komen er nog wat kosten bij. Daarna ben je wel voor heel wat jaren uit de kosten, terwijl je met echt gras regelmatig moet bijzaaien of nieuwe graszoden moet leggen, omdat je gras lelijk wordt. In die zin is het de investering zeker waard. 

Natuurlijk ogende kunstgrasmat staal opvragen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #344
Volgend artikelBij het fietsen wel of geen helm dragen? Dit is ons advies!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in