Nieuwe trend: ronde salontafels

Nieuwe trend ronde salontafels grijsJarenlang was vierkant de trend als het ging om salontafels, maar daar is verandering in gekomen. Hoewel vierkant of rechthoekig nog steeds in veel huishoudens te vinden is, zie je de laatste jaren steeds vaker ronde salontafels. Daarvoor is het ook een hele tijd hip geweest om juist geen salontafel te gebruiken. Dan waren hoektafels juist in of gewoon helemaal niks. Dat bleek echter niet handig. Waar laat je je drankje als je op de bank televisie kijkt of met bezoek praat? Daarom is er een nieuwe trend: ronde salontafels.

Nieuwe trend: ronde salontafels

Er zijn vele soorten ronde salontafels. Zelf heb ik bijvoorbeeld een paar bijzettafeltjes. Ik vind het handig, want deze kan ik eenvoudig verplaatsen als ik dat wens. Meestal staan ze in het midden van de kamer, tussen de bank en de stoelen in, maar als ik van de zon wil genieten draai ik mijn stoel om en zet ik een ronde bijzettafel met een wijntje erop naast me neer. Ideaal. Mooie ronde salontafels zijn gelukkig goed verkrijgbaar. Je ziet ze steeds vaker en daar spelen winkels op in. Online kun je je goed oriënteren op wat er allemaal verkrijgbaar is. 

woonkamer maart 2018

Opvallende salontafels

Ik hou wel van iets geks, of een beetje knal, dus ik heb ook een knalroze salontafel. Ik wissel af wat ik er op zet. De ene keer is dat een plant, dan zijn het kleine vaasjes met tulpen en dan weer kies ik voor een paar mooie kaarsen. Ik vind het heel leuk om met accessoires te spelen, zodat je steeds een andere look kunt creëren. Zo kun je een mooie salontafel als basis nemen en door kleur en accessoires steeds weer voor een andere uitstraling kiezen. 

woonkamer poster winter

Verschillende materialen

Ronde salontafels zijn er in allerlei materialen. Van steen tot riet, van metaal tot plastic en alles daar tussenin. Het hangt van je stijl af waar je voor kiest. Iemand met een landelijk interieur zal sneller gaan voor een rieten salontafel. Heb jij een modern interieur, dan kies je voor hout of metaal, bij een industriële look ga je natuurlijk ook voor metaal. Er bestaan ook Oosterse salontafels die rond zijn, heel passend als je houdt van een 1000-en-1-nacht stijl. Welke stijl kies jij? 

Nieuwe trend ronde salontafels oosters Nieuwe trend ronde salontafels riet

Vorig artikelDe Costa Dorada; tips en bezienswaardigheden
Volgend artikelFerrari Land, ervaring en informatie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in