Nog 13 nachtjes wakker liggen

Nog 13 nachtjes wakker liggenNog 13 nachtjes wakker liggen… en dan…! Dan komt sinterklaas weer in het land. Jaja, het is weer bijna zover. Aanstaande zaterdag komt sinterklaas aan en barst het gekkenhuis in kinderland los. Wij konden het vroeger al ruim van te voren een beetje merken: gespannen kindjes, die met kleine stemmetjes ‘s avonds ineens dachten aan monsters en spoken op hun kamer. Soms zelfs opeens weer in bed plassen ‘s nachts. Na een poosje viel het kwartje… de sinterklaastijd komt er aan! 

Lees ook: De allerleukste sinterklaasboeken

Nog 13 nachtjes wakker liggen

Daarover gaat het boek van Erik van Os: “Nog 13 nachtjes wakker liggen, dan komt sinterklaas” ook. Een boek vol leuke versjes en liedjes, met een bijbehorende cd. Die is hier al grijs gedraaid. Dat vind ik niet eens erg, want het is leuk om eens wat anders te horen dat altijd diezelfde ouderwetse sinterklaasliedjes. Leuk om samen naar de muziek te luisteren en de platen in het boek te bekijken, maar ook gezellig om zonder de muziek te lezen!

Het hele sinterklaasverhaal

Het hele sinterklaasverhaal komt in dit boek voorbij: vanaf de reis van Sinterklaas en zijn pieten naar Nederland, tot aan de aankomst in de haven, het zetten van de schoen voorzien van een tekening of brief voor Sinterklaas, de spanning en het aftellen tot het heerlijk avondje, de ontmoeting tussen de echte Sint en een hulpsint, pakjesavond en het vertrek terug naar Spanje. Het sluit helemaal aan bij de beleveningswereld van kinderen en zal daarom zeker aanspreken. Helaas is dit boek momenteel niet meer verkrijgbaar, maar je kunt het bij de meeste bibliotheken nog wel vinden en soms heb je ook een kringloopgelukje! Of check marktplaats. 

Nog 13 nachtjes wakker liggen collage

Vorig artikelCountdown tot Sinterklaas bij Poppedop
Volgend artikelLego friends adventkalender
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in