De allerleukste Sinterklaasboeken!

De allerleukste Sinterklaasboeken aadjepiraatjeSinterklaas is in het land! Hoe leuk is het niet om de kinderen voor te lezen over sinterklaas. Kinderen genieten zo van deze tijd. Wij kopen ieder jaar een nieuw boekje rondom dit thema en hebben inmiddels al een hele verzameling. In deze blog deel ik de allerleukste Sinterklaasboeken van de kinderen.

Lees ook: Nog 13 nachtjes wakker liggen

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Een kleine uitgave van Aadje Piraatje, waarin Aadje op de boot van zijn vader vol stoere piraten langs de stoomboot van Sinterklaas vaart. En als de Sint dan even aan boord van het piratenschip klimt, zijn al die stoere piraten ineens zo stoer niet meer… Deze Aadje Piraatje is perfect als schoen-formaatje! Dit kleine, maar leuke sinterklaasboekje kost maar € 3,95 en is geschreven door Marjet Huiberts en Sieb Posthuma.

Pom Ti Dom viert Sinterklaas

Prinsesje Pom Ti Dom is vreselijk verwend en krijgt alles wat ze wenst. Haar verlanglijstje voor Sinterklaas is dan ook meters lang, met o.a. een goocheldoos, verkering met de schildwacht en een levende kabouter. Maar als de Sint komt, krijgt ze gewoon een chocoladeletter…. De tekst is op rijm en de illustraties zijn kleurig en o zo vrolijk. Dit boek mag echt niet ontbreken in de lijst met de allerleukste Sinterklaasboeken. Het kost € 13,95 en is geschreven en getekend door Kim van Koten en Noëlle Smit.

De allerleukste Sinterklaasboeken! pomtidom

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Tussen de vrolijke hulpjes van Sinterklaas is er één pietje niet zo blij. Hij moet het dak op. Maar hoog is eng. Zo eng dat pietje ‘s nachts liever onder zijn bed slaapt dan erop. ‘Toch proberen’, zegt Sint, dus gaat pietje oefenen. Zijn eerste angst overwint hij op het hondenhok. Stukje bij beetje klimt hij hoger, tot hij zelfs hoger durft dan de daken… Dit leuke boekje is een samenwerking tussen Youp van ’t Hek en Marije Tolman en kost € 11,99.

De allerleukste Sinterklaasboeken! Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas

Deze staat waarschijnlijk allang in je kast, net als bij miljoenen andere Nederlandse gezinnen. Maar mocht je hem toch nog niet hebben, wel kopen! Het is namelijk het allerleukste Sinterklaasboek ooit, ieder jaar weer op nieuw, voor iedereen van 2 tot 102 jaar. Jammer genoeg wordt het boek niet meer opnieuw gedrukt, mogelijk door de zwarte pietjes die er nog in getekend zijn. Wie geluk heeft, vindt ‘m misschien een keer in de Kringloop winkel. De oorspronkelijke prijs was €14,95, maar inmiddels is het dus een collectors item en wordt hij op Marktplaats aangeboden voor prijzen die 5 keer hoger zijn dan dit. Getekend door Charlotte Dematons. In 2023 is er een nieuwe versie uitgegeven, die in beperkte oplage is gedrukt. Wie geluk heeft, kon deze bemachtigen via de boekwinkel, zoniet, dan wordt hij volgend najaar opnieuw gedrukt. 

Dit is ons lijstje met de allerleukste Sinterklaasboeken. Ik ben benieuwd welke boeken bij jullie kinderen favoriet zijn rondom het thema Sinterklaas. Veel leesplezier in elk geval!

De allerleukste Sinterklaasboeken Sinterklaas van Charlotte Dematons

Lees ook: Een aftelkalender voor Sinterklaas
Lees ook: Waarom onze kinderen niet in Sinterklaas geloven

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
De allerleukste sinterklaasboeken
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelAftellen naar een sprankelende Kerst met een adventskalender
Volgend artikelColumn Syl: Goedgelovig
Sarah Breimer
Sarah Breimer is schrijfster van reisboeken en korte verhalen. Ze werkte zes jaar bij uitgeverij Lemniscaat waar ze alles leerde over mooie boeken, schrijven, lezen en uitgeven. Naast zelf schrijven leest ze graag voor anderen die schrijven om hen te adviseren en te inspireren in hun werk en schrijfstijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in