Op de fiets door Maastricht

BoekenwinkelAnderhalve dag struinen door Maastricht! Op de fiets naar het Vrijthof, trappen klimmen in het oude Sphynx-gebouw en vol bewondering rondkijken in een oude kerk die nu dienst doet als boekhandel.

Op uitnodiging van Maastricht-Lab doe ik mee aan een bloggerstour. Waardoor gesloten deuren open gaan en we uitleg krijgen over nieuwe initiatieven om leegstand tegen te gaan. Ik bekeek alles met een Hip & Hot-bril en zocht kidsproof dingen uit.

De eerste avond gaan we aan tafel bij De Brandweerkantine. Dit oude gebouw huisvestte vroeger brandweerwagens, -slangen en stoere mannen en vrouwen. De oude paal om naar beneden te roetsjen is zelfs nog aanwezig. Een leuke plek waar kinderen zeer welkom zijn. Geniet er van een drankje en een hapje terwijl je kindje lekker speelt.

Brandweerkantine
Brandweerkantine

Ik sliep die nacht in hotel The Dutch. Dit lifestyle hotel ligt in de wijk Wyck, vlakbij het station. Niet direct een perfect hotel om met kinderen te bezoeken maar zeker een aanrader als je samen een weekendje weg bent! Het bed sliep heerlijk, in de ochtend hing mijn ontbijtje in een papieren zak aan de deur en kon ik na een fijne douche aan de dag beginnen.

Hotel the Dutch
Hotel the Dutch

En dat was een volle dag! Op de fiets ontdekten we Maastricht. Waarbij we neerstreken bij Bread & Delicious. Een echte aanrader! Alles wordt ambachtelijk en met lokale producten bereid. En de open keuken laat je met hen meekijken. Ik ga zeker nog een keer terug om hun taartjes en macarons te proeven want die zagen er ook erg lekker uit!

Bread and Delicious
Bread and Delicious

We hebben veel lokale intitatieven bezocht waaronder Temporama. In het oude pand van de V&D zijn diverse pop-up stores ingericht. Van meubels tot cactusplantjes en van kleding tot ansichtkaart. Webshops die tijdelijke offline willen gaan, starters en gevestigde namen die een try-out willen doen in een andere stad.

Boekenwinkel_kinderafdeling
Boekenwinkel kinderafdeling

Eén hoek trok mijn aandacht. Met kleine kleertjes, schattige lampjes en mooie slaapzakjes. De Belgische Inge Vancaetsbeek van Kindernachtmode richt zich op veilig slapen voor baby en kind. Met héle leuke spullen! Het was maar goed dat we er voor openingstijd waren anders was ik met een volle tas naar buiten gegaan. Temporama is tot 30 juni te bezoeken.

Tapijn
Tapijn

Ik ging in de vrije tijd die we kregen op zoek naar andere leuke kinderwinkels in Maastricht. In de hoofdstraat richting het Vrijthof vind je Name it, United Colors of Benneton en Polarn O. Pyret. Maar bij het oversteken van de Maas, in de Wyck, vond ik een klein pareltje: De Heppie Store. Een vrolijke winkel met prachtige kleertjes, mooie cadeautjes en lieve knuffels. Ik heb er een half uur rondgewandeld terwijl het niet eens zo’n grote winkel is. Maar is er zoveel te zien! Zeker een aanrader om even langs te gaan!

Heppiestore
Heppiestore

Doorfietsend naar een ander deel van Maastricht komen we in het stadpark bij Brasserie Tapijn. Een tijdelijk restaurant met fijn terras dat nog zo’n twee jaar zal bestaan. Daarna wordt het terrein opnieuw ingericht. Op de grote plaats voor de brasserie staat een oud tankstation waar aan het dak verschillende schommels bevestigd zijn. Jullie lekker op het terras, de kinderen vermaken zichzelf!
Wat is Maastricht een gezellige en vriendelijke stad! De bloggerstour was echt gericht op stedelijke ontwikkelingen dus ik heb de must-see’s van Maastricht nog niet ontdekt. Reden om een keer terug te gaan!

Tapijn brasserie
Tapijn brasserie
Vorig artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Zeeland
Volgend artikelZelf banketbakkersroom maken
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in