Een kijkje achter de schermen bij: Hanging Houses

OLYMPUS DIGITAL CAMERABij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Willeke van Hanging Houses.

Vertel eens iets over jezelf

Ik heet Willeke Walraven, ben 49 jaar en woon samen met mijn vriend, mijn 19-jarige zoon, hond Milo en poes Polki vlakbij het Amsterdamse Vondelpark.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar eigenlijk van alles kon. Ik herinner mijn moeder vaak zittend op de grond met allerlei lapjes om zich heen om wandkleden te het maken. Mijn vader druk met het bedenken van oplossingen voor technische problemen en dan nog 3 zussen en flink wat huisdieren. Genoeg te beleven dus.
Met mijn vriend werk ik samen in een grafisch ontwerp/webdesign/websystemen bedrijf en in Hanging Houses. Daarbij is het eerste vooral zijn klus en Hanging Houses mijn bezigheid.

portretmetdenaaimachine

Hoe is je webshop ontstaan?
Ik heb eigenlijk altijd dingen gemaakt en daar geld mee verdiend. Vroeger op de middelbare school breidde ik al truien voor een boutiekje, daarna beschilderde ik vuilnisbakken, blikwerk en maakte ik muurschilderingen. Totdat ik het idee kreeg om een hangende tent te maken. Uit dat ene product, de hangende speeltent, is de webshop ontstaan. Ik maakte de schetsen voor een website en mijn vriend heeft de website gemaakt. Telefonisch en per mail kon er besteld worden. Later heeft hij op maat een webshop gebouwd, met ontzettend veel mogelijkheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waar komt de naam Hanging Houses vandaan?

Ik ben gek op huizen en tenten. Vroeger al bouwde ik tenten, poppenhuizen of richtte huizen in. Op een moment bedacht ik dat ik met textiel en een hangend frame eigenlijk alle vormen huizen en tenten kon maken die ik wilde. Met die gedachte kwam ik op het idee voor een hangende speeltent. De hangende tent werd genomineerd voor de Kèk trend award in 2006.

Waar ben je aan het werk?

Ik werk in het atelier in huis. Op die manier kan ik alles makkelijk combineren. Ik ben eigenlijk bijna altijd wel met iets bezig voor Hanging Houses. Dan is het makkelijk als je je werkplek in de buurt hebt. Bovendien werk ik chaotisch, doe van alles door elkaar. Als ik bijvoorbeeld tijdens het afwassen een idee krijg, kan ik het direct uitwerken in het atelier, dat werkt voor mij goed.

hoekjevanwerkruimte

Waar kunnen we je, buiten je website, online vinden?

Ik ben te vinden op Twitter, Pinterest en heb een Facebook pagina. Op Facebook plaats ik de meeste nieuwtjes en extra foto’s van producten. Vaak verloot ik er ook iets onder de mensen die een ‘vind ik leuk’ aan de pagina hebben gegegeven. Verder schrijf ik een blog met knutseltips. Ik beschrijf er hoe je zelf dingen kunt maken bij de Hanging Houses producten.

3_bospoppenkast

Hoe zorg jij dat je je onderscheidt van andere webwinkels?

Vooral door de originaliteit van de producten. Bijna alle producten zijn door mij ontworpen en hebben iets met hangende huisjes te maken, of kunnen er bij gebruikt worden.

En waar haal je inspiratie uit?

Inspiratie vind ik overal, vaak in herinneringen aan dingen waar ik zelf mee speelde, dieren, de natuur, textiel, kunst, kleuren, technieken, eigenlijk van alles.
Ik vind het belangrijk dat de producten goed zijn, geen weggooi spulletjes, maar dingen waar je lang plezier van kunt hebben die goed en mooi gemaakt zijn. Waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten en van kunnen leren. En ook producten waar mensen aan gewerkt hebben, die dat met plezier en voor een eerlijk loon doen, gemaakt van liefst natuurlijke materialen. Mijn assortiment vind je nu vooral in mijn eigen webshop (soms op markten of beurzen) en er zijn een paar winkels die producten verkopen.

11_muizenkoffertje

Wat is het best verkochte artikel?

Het wisselt een beetje per seizoen, maar op dit moment het koekhuisje.

Welke producten mogen onze lezers zeker niet missen?

  • Speeltent Koekhuisje: Prachtige tent om buiten, en ook binnen (hij is niet te groot) mee te kunnen spelen. Eenvoudig om op te hangen en erg veel leuke details. Natuurlijk kun je ook een poppenkast voorstelling geven uit het raam.
  • Muizenkoffertje: Een mini muizenhuisje met een muisje, dat je mee kunt nemen op de achterbank van de auto, heel handig voor lange reizen, helemaal handgemaakt.
  • Muziekdoosje Paddestoel: altijd leuk als kraamcadeautje, van wolvilt, handgemaakt
  • Poppenkastpoppen Kapitein Haak en Piratenjongen: Deze poppenkastpoppen zijn mijn favorieten. Ze zijn zo mooi gemaakt, met zoveel leuke details, zoals de papegaai op de schouder, de sabels, de ooglapjes etc. Dat je er allerlei voorstellingen mee kunt verzinnen.
  • Poppenkast grachtenpand: Een bijzondere poppenkast, waarbij de poppen ook te voorschijn kunnen komen door het ronde raampje en door de brievenbus. Je kunt de poppenkast ook versieren met bijbehorende accessoires zoals klokje , bel en planten.

6_viltenketting

Vorig artikelOp je mooist tijdens je zwangerschap
Volgend artikelGratis printable Sinterklaaspakpapier
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in