Houvast, een magazine over dragen

houvast cover oktoberWie mij hier al een tijdje volgt, weet dat ik mijn kinderen graag draag in een draagdoek. Ik vind het ideaal, ik heb m’n kindje dicht bij me en bovendien mijn handen vrij. Zeker baby’s willen gewoon het allerliefste bij hun mama zijn, zo dicht mogelijk bij. Als ze zich niet fijn voelen, gaan ze huilen en willen ze de warmte van hun mama voelen. Ik merk het bij Lenthe nog steeds, terwijl ze inmiddels toch al ruim 2 is. Zodra ze verkouden is of moe, komt ze bij me op schoot kroelen. Soms wil ze mijn borsten aaien, een overblijfsel van de borstvoedingsperiode. Het betekent voor haar duidelijk nog veiligheid en vertrouwen. Ik kan het dragen iedereen aanraden. Het is naast fijn namelijk ook ontzettend handig. Geen gesjouw met kinderwagens overal, je stapt zo de tram of een bus in en je hebt je handen vrij voor een tas. Let er trouwens op dat je een ergonomische drager koopt! Ik zie vaak mensen met een babybjörn, maar die is eigenlijk niet zo goed voor de heupjes van je baby. Er zijn genoeg draagzakken te koop die wel ergonomisch zijn en die hoef je niet te knopen, zoals een draagdoek.

Zowel voor de beginnende als voor de gevorderde drager, is er recent een magazine gelanceerd. Dit magazine heeft de prachtige symbolische naam “Houvast” gekregen. Het staat boordevol informatie, van wetenschappelijke artikelen tot interviews met dragende mama’s èn papa’s. Natuurlijk staan er ook tips in over verschillende soorten doeken en het belang van een draagconsult. Zo’n draagconsult kan ik ook iedereen aanraden: het knopen van een doek lijkt ingewikkeld, tot je een draagconsult hebt gehad. Dan doe je het in een handomdraai. Daar heb je heel lang plezier van!

Wil jij Houvast ook eens een keer lezen? Of misschien ben je al net zo’n fan van dragen als ik en wil je meteen een abonnement? Je kunt dit beiden regelen via de website van Houvast of de facebookpagina. 

Houvast lezen

 

Vorig artikelTips voor de kinderboekenweek met thema feest
Volgend artikelEen bios vol kinderboeken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in