Deze pakjes sap zonder suiker kun je gerust aan je kind geven

wicky-water-met-fruitGelukkig zijn mijn kinderen verre van dik, maar al die pakjes sap die je kunt kopen zijn aanlokkelijk voor kinderen en helemaal niet goed. Ze zitten vaak boordevol suiker. En iedereen weet: als je teveel suiker binnen krijgt word je dik. Er lopen niet voor niks zoveel (te) dikke kinderen in Nederland. Ik vind het dan ook fantastisch dat Wicky een product op de markt heeft gebracht waar alle ouders blij van worden. Deze pakjes water met een beetje fruitsap, kun je gerust aan je kind geven! Ze bevatten zeer weinig suiker (alleen natuurlijke suiker) en geen kunstmatige zoetstoffen of stevia.

Wicky Water met Fruit

Wicky heeft goed geluisterd naar de mening van mama’s en papa’s. Wij waren altijd al fan van Wiky, maar nu ze Wicky Water met Fruit hebben, nog meer. Deze pakjes bevatten slechts 4 calorieën en 1 gram suiker per 100 ml en alleen natuurlijke suikers. De eerste keer dat mijn kinderen het dronken zeiden ze dan ook: het smaakt waterig. Maar ik was slim en verzon een plan, waardoor ze het nu wél graag drinken.

Leer kinderen minder zoet drinken

Wat ik deed was het volgende. Ik kocht Wicky Water met Fruit en ook de bekende Wicky fruitdrink met (met meer suiker). Ik besloot beide dranken te mengen en terug in de pakjes te gieten met een trechter. De dag daarna deed ik hetzelfde, maar ik paste de hoeveelheid fruitdrink aan. Zo wenden ze langzaam aan de minder zoete smaak. Suiker en zoet is immers gewoon gewenning. Je kunt het dus ook weer afleren. Inmiddels vinden ze Wicky Water met Fruit gewoon lekker en vragen ze er zelf om. Missie geslaagd!

yuren-lenthe-wicky-water-met-fruit

Zero Fruit

Wicky heeft trouwens ook nog Wicky Zero, in de smaken Fruit en Bosbes. Deze drank bevat ook heel weinig calorieën en amper suiker, maar wel weer zoetstoffen. Of dat goed of slecht is, daar zijn de meningen over verdeeld, dus ik waag me daar niet aan. Heb geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar ik ga er vanuit dat het in kleine hoeveelheden niet ongezond is. Toch gaat mijn voorkeur gewoon uit naar Wicky Water met Fruit.

Deze pakjes sap zonder suiker kun je gerust aan je kind geven

Deze pakjes Wicky Water met Fruit kun je dus gerust aan je kind geven, als ze er eenmaal aan gewend zijn. Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken. En ook wat jullie kinderen van Wicky Water met Fruit vinden. Mijn tip is in ieder geval om niet direct op te geven als ze het de eerste keer niet zo lekker vinden, want dat is dus normaal als ze zoet gewend zijn. Meng eerst gewone Wicky met Wicky Water met Fruit en bouw de zoete smaak langzaam af. Laat je weten of je jouw kinderen ook aan de Wicky Water met Fruit krijgt?

PS: er is ook een hele belevingswereld rondom water en fruit, op wickywaterwereld.nl.

yuren-wicky-water-met-fruit

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelPop-up paradijs in winters Antwerpen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #101
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Beetje jammer dat Wicky ineens zonder vermelding het recept aanpast waardoor er nu toch stevia zit in Wicky water! En niet eens pure stevia maar stevioglycosiden (niet goed voor de tanden)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in