Pasen in je interieur

atelier pierre nordic konijntjesPasen komt er aan en op de een of andere manier word ik daar altijd heel blij van. Misschien wel omdat we nu zeker weten dat het voorjaar nabij is. Konijntjes en haasjes, gele accessoires, eierdopjes en eieren, mandjes, narcissen, krokussen, paasbrood, paasontbijt, mooi voorjaarsservies, paas prentenboeken, het hoort allemaal bij de pasen. Om er extra lang van te genieten vind ik het altijd leuk om paas-accessoires in mijn interieur op te nemen. Ik koop ieder jaar wat mooie items, die ik vervolgens bewaar in een bak om ieder jaar weer tevoorschijn te toveren. Hoe verwerk je nu Pasen in je interieur?

Lees ook: De leukste kleurplaten met Pasen

Pasen in je interieur

Wat zijn leuke dingen om in je interieur te zetten of hangen, zonder dat het too much wordt? Je hele huis vol zetten met kuikens, paaseieren of narcissen werkt niet. Less is more geldt vaak wel als je versiering in huis wil hebben. Doe het subtiel, zodat je een paar mooie items hebt. Pasen in je interieur hoeft niet veel geld te kosten en maakt je direct vrolijk, omdat je weet dat de lente in aantocht is!

Hasenliebe Marie-Laure Viriotfruhstuck kaart marie laure viriot

Posters & Kaarten

Ik kies meestal voor wat leuke posters en kaarten om in huis op te hangen. Je kunt deze bevestigen in een mooie lijst of een klembord wat je neerzet. Posters zijn er in verschillende formaten. Ik heb zelf een A0 lijst (in de winter hangt daar altijd een kerstbomenposter in) en een A3 lijst. Ieder seizoen hang ik daar wat anders in. Heel leuk om zo steeds je huis te veranderen, zo’n grote poster geeft een totaal andere look & feel aan je interieur. Kaarten met het thema pasen (verkoop ik zelf in de webwinkel trouwens) hang ik ook in huis op. En natuurlijk maak ik weer een mooie seizoenstafel. Leuke posters zijn bijvoorbeeld deze konijnen, of deze van Meneer Konijn, of een andere leuke konijnen poster die je online kunt vinden.

posters konijnen pasen in je interieur

Houten figuren

Op de kast, gewoon los of onder een stolp, is het leuk om wat paas accessoires neer te zetten. Denk aan de houten haasjes van Ostheimer of van Atelier Pierre. Van Ostheimer zijn ook de kuikentjes en kippen natuurlijk leuk. Eventueel kun je er wat paaseitjes bij leggen of een kaart met konijnen.

ostheimer pasen

Lentebloemen

Bloemen doen het altijd goed in huis vind ik. Voorjaarsbloemen zoals narcissen, hyacinten, krokusjes en tulpen zijn perfect om neer te zetten. Paastakken mogen natuurlijk ook, liefst met niet te drukke versiering er in. Het is leuk om iets met de kinderen maken, bijvoorbeeld pompoentjes of gewoon versiering van papier.

Paastakken-versieren

Chocolade eitjes in een mooie pot

Chocolade eitjes mogen natuurlijk niet ontbreken als je Pasen in je interieur gaat verwerken. Koop een mooie glazen pot, of een leuk schaaltje in bijvoorbeeld de kleur geel of een andere pastelkleur. Vul deze met paaseitjes en vul die regelmatig aan (of eet ze niet op haha, als je dat lukt!)

de grote paaseitjes test

Konijnen mok

Een mok is natuurlijk niet per se een interieur item, maar toch vind ik dat een mooie beker best gezien mag worden. Blond Amsterdam is hier een kei in, zij hebben hele leuke mokken met konijnen oren. Die hoeven zeker niet meteen in de vaatwasser! Kies je liever iets rustigers, dan kan ik deze aanraden.

pasen in je interieur mok konijnen oren Pasen in je interieur blond amsterdam mok

Prentenboeken over Pasen

Prentenboeken over Pasen zijn er natuurlijk om voor te lezen, maar ik vind ze in huis ook altijd decoratief staan. Zet er gewoon een paar neer op de kast bijvoorbeeld. Of leg een stapeltje in een mooie bak neer bij de bank. De kinderen kunnen ze dan af en toe pakken om in te lezen en ondertussen staan ze er gewoon mooi te zijn.

prentenboek vrolijk pasen

 

RECENSIES OVERZICHT
Vorig artikelVegetarische hamburgers test
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #269
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.
pasen-in-je-interieurPasen komt er aan en op de een of andere manier word ik daar altijd heel blij van. Misschien wel omdat we nu zeker weten dat het voorjaar nabij is. Konijntjes en haasjes, gele accessoires, eierdopjes en eieren, mandjes, narcissen, krokussen, paasbrood, paasontbijt, mooi...

1 REACTIE

  1. Die konijnenmok van Blond Amsterdam is leuk! Zelf kijk in altijd in de Action, daar haal ik dan inderdaad paaseitjes voor in een pot, maar ook eierdopjes en kleurboeken, knutselwerkjes. Vinden de kinderen helemaal leuk en kost mij niet teveel geld om elk jaar te herhalen, haha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in