Vegetarische hamburgers test

Vegetarische hamburgers testOp initiatief van onze puber eten wij de hele maand geen vlees. Dat sluit mooi aan bij de Nationale week zonder vlees die op 9 maart begint. Ik waardeer dat soort initiatieven sowieso wel, en helemaal als de kinderen er mee komen. Dan zijn ze namelijk veel gemotiveerder dan wanneer ik zoiets bedenk. Dus gingen alle vleeswaren voor op brood de deur uit en kochten we voor de nieuwe week vegetarische hamburgers. En niet 6 dezelfde, maar 4 verschillende. Voor een vegetarische hamburgers test. Zodat we weten welke we hier het lekkerste vinden.

Vegetarische hamburgers test

De hamburgers die we getest hebben zijn allemaal te koop bij de Albert Heijn. Sommige zijn zelfs gluten- en lactose vrij, andere niet. In deze vegetarische hamburgers test zal ik eerste vertellen welk merk hamburger het is, wat de samenstelling is en wat we er van vonden. Aan het einde van deze blog komt onze conclusie: wat vonden wij de lekkerste vegetarische hamburger en waarom? Waren we het allemaal met elkaar eens, of waren de meningen verdeeld?

De vegetarische hamburger test vegetarische slager en beyond burger

Beyond Burger

De Beyond Burger is de duurste. Deze kost €5,99 (maar is toevallig deze maandag maar €4,19 zag ik, dus goed moment om in te slaan en in te vriezen). Deze burger is veganistisch en wordt gemaakt van erwteneiwit. Hij heeft een zachte structuur, een zachte smaak, maar lijkt niet op vlees. Ik vond ‘m wel heel erg lekker, Maik ook. De kinderen waren in deze vegetarische hamburger test iets minder enthousiast over de Beyond Burger. De Beyond Burger bevat 20 gram eiwit per burger, schijnt nog lekkerder te zijn als je ‘m op de barbecue klaar maakt en is met 6 minuutjes in de koekenpan bakken klaar. Voedingsaarde: 252 calorieën per 100 gram en is daarmee de meest calorierijke vegetarische burger uit de test.

Beyond Burger

De Nobeef burger of Mc2 burger van de Vegetarische Slager

In een vegetarisch hamburgers test mag een Nobeef burger van de Vegetarische Slager natuurlijk niet ontbreken. Iedereen kent dit merk, veel producten zijn echt lekker, ook voor op brood. Zo ook de Nobeef burger. Gemaakt van Soya. We vonden deze burger behoorlijk stevig. Hij heeft een lekkere smaak, echter wel wat aan de zoute kant vond ik. Sterre en Maik proefden ook een lichte citroensmaak. We waren het er unaniem over eens dat deze burger qua smaakt het dichtst bij echt vlees komt. Voedingswaarde: 169 calorieën per 100 gram. Prijs €2,59.

Vegetarische slager no beef burger

Incredible burgers van Garden Gourmet

De burgers in de groene verpakking zijn de Incredible burgers van Garden Gourmet. Waar de Beyond Burger echt zacht is en die van de Vegetarische Slager hard, zit deze er qua structuur precies tussenin. De kinderen vonden deze het minst lekker, hij was ook wat zurig qua smaak. Hij komt niet in de buurt van echt vlees, maar ik vond ‘m niet per se onsmakelijk. Kan ook op de barbecue, is sappig en rijk aan vezels en eiwitten. De prijs: €3,69 (maar ook in de aanbieding voor €2,58) Voedingswaarde: 197 calorieën per 100 gram.

Garden Gourmet Incredible Burger

AH Deluxe burger

Wie wel eens de falafelballetjes van AH heeft gegeten zal de smaak van de AH Deluxe burger herkennen. Deze burgers hebben een krokant laagje, maar qua smaak lijken ze heel erg op de falafel balletjes. De smaak komt dan ook niet zo in de buurt van vlees en persoonlijk eet ik dan liever de falafel balletjes. De vega burger is gemaakt van plantaardig eiwit, soja en tarwe. Hij kost in de supermarkt €2,09 (maar in de aanbieding €1,67) Er zit geen melk in deze vega burger. Voedingsaarde: 155 calorieren per 100 gram.

Vegetarische burger deluxe ah

Eindoordeel van deze vegetarische hamburgers test

Uiteindelijk vonden we geen enkele vegetarische burger echt vies. Alles werd opgegeten en iedereen vond het lekker. Wel waren er verschillen tussen de kinderen en de volwassenen. Maik en ik vonden de Beyond Burger echt het allerlekkerst, terwijl de kinderen die van de Vegetarische slager het meest konden waarderen. De AH Deluxe vonden Maik en ik het minste en de Incredible vond iedereen best lekker.

Wat vind jij het allerlekkerste vegetarische product?

vegetarische hamburger test incredible en vega deluxe ah

Vegetarische kookboeken

Wil jij ook vaker gaan experimenteren met minder vlees eten? Koop dan eens een goed vegetarisch kookboek. Met lekkere recepten mis je vlees helemaal niet. Wij eten inmiddels zeker 80% van de tijd vleesloos en dat bevalt prima. Deze kookboeken kan ik aanraden.

Het kookboek van de Vegetarische slager

Jaap Korteweg heeft een kookboek gemaakt bomvol tips, recepten en inspiratie om vegetarisch te eten. Natuurlijk geeft hij tips om zijn eigen producten in gerechten te verwerken en daar komen verrassend leuke recepten uit. Je koop het boek hier.

vegetarische slager kookboek

Veg!

Dit is inmiddels alom bekend, een superboek met enorm veel lekkere gerechten om te maken zonder vlees. Hugh Fearnley-Whittingstall is presentator van het programma ‘River Cottage’ en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al meer kookboeken geschreven, maar deze verkent de wereld zonder vlees of vis. De prachtige foto’s doen je al watertanden, de gerechten zijn origineel en hoogwaardig, alsof je dagelijks een etentje organiseert. Aanrader! Hier koop je Veg!

Veg!

Vorig artikelBoeken over tanden wisselen
Volgend artikelPasen in je interieur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik kan jullie van harte de vega burger van de Aldi aanraden, tot nu toe vind ik die het lekkerst! En ook de prijs is fijn €1,59 voor 2 burgers van 100gr.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in