Piekfijn!

piek-fijn-blog-over-diy-met-piek-rond-kerstStaat bij jou de kerstboom al? Of heb je andere leuke kerstversiering? Ik zie de laatste tijd allerlei toffe kerstcreaties met een piek voorbij komen. Zo had Zilverblauw een hele leuke DIY met de piek en ook instagrammer @item____ heeft iets met de piek gedaan waar ik erg enthousiast van werd. Ik heb nog een piek van mijn beide oma’s, dus ik wil daar ook zoiets mee doen. Voor jullie dus een piekfijn blogje met leuke ideetjes rondom de piek.

Lees ook: Wat kun je doen met de spaaractie ah winterdorp mini-huisjes?

Hoe kom je aan verschillende pieken?

Allereerst: check de Kringloop! Hier vind je vaak hele mooie, ouderwetse pieken voor een habbekrats. Zeker rond kersttijd moet je gewoon af en toe eens binnenlopen om te kijken wat ze hebben liggen, want dan komt de kerstversiering tevoorschijn. Je zou best eens een pareltje kunnen vinden voor heel weinig geld! In de grote stad heb je zelfs meerdere kringloopwinkels die je kunt bezoeken. Ook zijn er verschillende kerstmarkten die kerstversiering hebben liggen. Als je goed zoekt kun je best wat leuks vinden. Tot slot zijn er bij de grote warenhuizen en de intratuin enzo grote kerstafdelingen waar je, vaak wel minder goedkoop, prachtige pieken kunt vinden.

Piekfijn

Hoe leuk is het om eens wat anders te doen met de piek dan traditioneel bovenin de boom? Je ziet immers tegenwoordig ook steeds vaker alternatieve kerstbomen waar niet eens een piek in past. Kies voor een kleurrijk exemplaar, want dit jaar is kleur met kerst helemaal hip. Of juist voor een oude piek, een traditionele, van vroeger. Lekker retro.

DIY met de piek

Allereerst kun je ervoor kiezen om de verschillende pieken (en eventueel ook kerstballen) tentoon te spreiden op verschillende vazen. Zet ze vervolgens in een vitrinekastje, zoals Anki van Zilverblauw deed. Het gele kastje maakt het heerlijk zonnig, wat ik een leuk contrast vind in de donkere dagen voor kerst.

piek-diy-idee-zilverblauw

Instagrammer Iris heeft iets soorgelijks gemaakt. Zij koos voor een roze fruitschaal met daarop een grote glazen vaas gevuld met borrelglaasjes die ze vol zette met een kleurrijke pieken. Heel creatief, makkelijk te maken en een echte eye-catcher in je woonkamer. Hele kerst plezier van.

piek-diy-idee-item

Nadine van My Little White Home verzon ook iets heel leuks. Zij timmerde spijkers in een houten balk en zette op elke spijker een prachtige piek. Staat fantastisch op een schouw of een wat breder dressoir. Bovendien is het heel makkelijk te maken. Haar Instagram met meer inspirerende ideeën vind je hier.

my-little-white-home-by-nadine-piek-idee

Our modern mess verzon een leuke DIY met de piek, door verschillende soorten in kaarsenstandaards te plaatsen. Groepeer ze bij elkaar, zodat een klein tafereeltje ontstaat. Erg leuk ook, zeker met moderne kaarsenstandaards of juist hele ouderwetse. Net waar je zelf van houdt.

our-modern-mess-piek-idee

Creatief als altijd verzon Anki van Zilverblauw nog meer leuks, namelijk dit Russische kerstdorpje met winterse uitstraling. De pieken zijn net Kremlin torentjes, heel leuk verzonnen. Ze heeft het gecombineerd met de papieren huisjes van Jurriane Matter. Het vitrinekastje komt van Ikea en de sneeuw van de Action. Ik denk dat ik iets soortgelijks ga maken in een stolp dit jaar. De lichtjes heb ik al en kocht ik bij Sostrene Grene. Hoe je dit precies maakt kun je lezen in de blog van Zilverblauw. De foto hieronder is gemaakt door Anki en gebruik ik met toestemming van haar.

Bij Stoer Metaal zag ik diverse metalen rekjes. Als je aan verschillende pieken een lintje bindt en deze met het lintje aan het metalen rekje hangt, geeft dit een leuke effect. Ik had helaas geen tijd om dit zelf uit te proberen, dus ik onthoud ‘m even tot volgend jaar.

metalen-rekje

Deel je idee

Heb jij ook een leuk en creatief idee met een piek? Of heb je al iets leuks gemaakt thuis wat echt in deze blog thuis hoort? Stuur mij een mailtje met foto, dan voeg ik jouw idee toe.

 

 

 

Vorig artikelShopreport Beethovenstraat Amsterdam
Volgend artikelDe vijf modeklassiekers die iedereen wel wil hebben
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in