De vijf modeklassiekers die iedereen wel wil hebben

Stop Looking! Fashion Runway 2011” (CC BY 2.0) by henryjose

Voor de meesten onder ons zijn echte haute couture kledingstukken, schoenen of accessoires niet weggelegd. Dit natuurlijk uitsluitend vanwege financiële bezwaren. Echte haute couture kleding is echt superieur, vanwege de topkwaliteit materialen, de snit en de manier waarop het gemaakt is. Als je nou één echt haute couture item zou mogen kiezen, wat zou het dan zijn?

Lees ook: Horloges op zonne-energie

Handtas van Hermes

Ik neig als eerste tot de handtas van Hermes, natuurlijk bij voorkeur de Birkin bag. Zo’n tas is zo perfect gemaakt, en ik heb een zwak voor grote handtassen. Dat vind ik een nadeel van Chanel handtassen: ze zijn vrij klein. Bovendien hou ik niet van dat goudkleurige logo dat altijd prominent in beeld is, en vaak ook die dikke schakelketting.
Nee dan Hermes: strakke lijnen, prachtige kleuren en voldoende ruimte. Want! En dan hoeft het niet eens een high end model te zijn hoor, maar ja, de portemonnee he. Een Hermes tas is ook een bijzonder goede investering want ze zijn schaars. Daardoor zijn tweedehands modellen 25 tot 50% duurder dan een nieuwe tas!

La petite robe noir van Chanel

Het kleine zwarte jurkje kent iedereen als modeklassieker. Zulke jurken zijn jaar in jaar uit te krijgen in diverse modellen. De jurk is zo populair omdat er voor elke vrouw een geschikte model zwarte jurk te krijgen is. Maar het oorspronkelijke jurkje van Chanel, beroemd gemaakt door Audrey Hepburn, is natuurlijk het neusje van de zalm.
Aan het full slip jurkje van Calvin Klein begin ik niet, want dat stuit op esthetische bezwaren. Maar een mooie jurk van Chanel is de investering waard, daar kun je nog tijden plezier van hebben. Echte couture behoudt ook zijn waarde. Designer vintage is dan ook heel populair. Je kunt online mooie tweedehands haute couture kleding vinden. Dan komt echte couture toch binnen je bereik.

For the Sea and for the Track.” (CC BY-ND 2.0) by fndrh1st

Zwarte pumps van Louboutin

In het verlengde van de jurk: daar horen mooie schoenen bij! De echt sjieke zwarte pumps zijn die van Christian Louboutin natuurlijk, met de bekende rode zool. De Pigalle Patent pumps in lakleer zijn volgens website Kortingbox het meest gevraagd. Jimmy Choo pumps zijn ook perfect. Het voordeel van schoenen van een goed merk is ook weer het mooie materiaal en het feit dat ze perfect zitten.

Levi’s 501 original fit jeans

Dat is gelukkig een modeklassieker die voor iedereen betaalbaar is. Dit model van 501 Levi’s jeans is al meer dan 100 jaar oud, dus met recht klassiek te noemen. De firma Levi Strauss heeft een jeans in hun historische collectie die nu 135 jaar oud is, deze broeken zijn echt gemaakt om lang mee te gaan. De jeans was oorspronkelijk ontworpen als werkbroek, voor cowboys en mensen die in de mijnen werkten. Tegenwoordig heel geliefd als vrijetijdsbroek. En iedereen kan zich een Levi’s veroorloven.

For the Sea and for the Track.” (CC BY-ND 2.0) by fndrh1st

Een Omega horloge

Voor mijn wederhelft zou ik graag een mooi horloge van Breitling of Omega willen hebben. Een klassiek horloge van een topmerk is het ultieme herensieraad. Het is ook een accessoire dat zijn waarde behoudt. De modellen van horloges van een goed merk worden gespaard.

Vorig artikelPiekfijn!
Volgend artikelKerstcadeaus gezocht. Wie heeft tips?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in