Pindakaas kookboeken

ZeemansboterPindakaas fans opgelet! Het is vandaag Nationale Pindakaas dag en het leek me leuk om een selectie te maken van toffe pindakaas kookboeken met recepten met pindakaas. Pindakaas is helaas niet zo caloriearm, maar wel superlekker! In 30 gram, dat is ongeveer 1 flinke eetlepel, zitten al 200 calorieën. Behoorlijk wat dus! Daarom is het belangrijk dat je niet teveel pindakaas op een dag eet, want dan vliegen de kilo’s er aan. Gelukkig bevat pindakaas veel gezonde vetten en eiwitten, dus helemaal vermijden is zeker niet nodig.

Lees ook: Pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan

De pinda is geen noot

Wist jij dat een pinda eigenlijk geen noot is? Hij wordt wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot genoemd, maar is feitelijk een peulvrucht met daarin twee of drie zaden. Ik wist het eigenlijk wel, maar toen ik het las besefte ik me dat ik meestal toch denk dat het een noot is. Niet dus! Weer wat geleerd… De allerlekkerste? Dat is volgens mij deze.

Kookboeken over pindakaas

Recepten met pindakaas dus, die zocht ik. Nu had ik er ooit al eentje uit een tijdschrift gescheurd. Daar maak ik regelmatig een pindakaas ontbijtje van of ik snijd er repen van die ik mee naar mijn werk neem als tussendoortje. Ik heb die al eerder vandaag online gezet in mijn blog pindakaas lekkernij met havermout, chocola en pindakaas. Gelukkig zijn er nog veel meer originele recepten te vinden in kookboeken over pindakaas.

Pindakaas op het voetstuk dat het verdient

Het eerste kookboek over pindakaas dat ik tip is Pindakaas op het voetstuk dat het verdient. Om al je pindakaas geniet momentjes naar een hoger level te brengen. Denk aan recepten als bananenbrood met pindakaasfondue of summer rolls met pindasaus. Pindakaas fans weten hier vast wel raad mee.

pindakaas kookboeken

Pindakaas kookboek

Het Pindakaas kookboek is ook een verukkuluk boek. De schrijvers snappen dat pindakaas meer is dan alleen heerlijk broodbeleg. Het is namelijk ook een fantastische smaakmaker in allerlei gerechten, zoals gehaktballetjes of cheesecake. Om met dit boek aan de slag te gaan hoef je nog geen pindakaasverslaving te hebben, maar de kans is wel groot dat je er eentje krijgt!

pindakaas kookboek

Het Pindakaasboek

Het Pindakaasboek is uitgebracht door Cookart. Een boterham met pindakaas kent iedereen en in bijna ieder huis vind je wel een potje. Pindakaas is gezonder dan Nutella door de gezonde vetten en minder suiker. Met pindakaas kun je bovendien heerlijk koken. Een greep uit de recepten die je in dit boek vindt zijn: pindakaasijsjes, pindakaaswafels en pindakaasburgers. Het boek besteedt ook aandacht aan het uiterlijk van een gerecht. De recepten met dit smeerbare goud zullen je zeker inspireren.

het pindakaasboek

Vorig artikelPindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan
Volgend artikelChinees Nieuwjaar activiteiten met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in