Pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan

pindakaas havermout ontbijtPindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan, dit heerlijke tussendoortje of ontbijt is een ware traktatie. Niet heel calorie-arm trouwens en zeker ook niet koolhydraatarm. Niet een ontbijtje voor elke dag dus, maar wel voor het weekend of op een dag als vandaag, als het Nationale Pindakaasdag is. Het is makkelijk te maken en kan ook de dag van te voren worden gemaakt.

Lees ook: Pumpkin Pie
Lees ook: Kwarkbollen

Pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan

Ik maak dit recept ook wel eens als tussendoortje. Dan snijd ik er repen van die ik invries of in aluminiumfolie bewaar om mee naar mijn werk te nemen. Handig als ik niet veel tijd heb ‘s morgens om iets klaar te maken. Bovendien is wat je zelf hebt gebakken altijd lekkerder dan wat je uit een pakje haalt toch?

pindakaas met havermout banaan en chocola uit de oven

Wat heb je nodig?

Voor deze pindakaas lekkernij met havermout, chocola en banaan heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 100 gram havermout
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 2 el olie
  • 2 el honing
  • 1 banaan in plakjes
  • 50 gram pure chocolade (of hagelslag) grof gehakt
  • 2 el pindakaas
  • eventueel 2 el kwark

pindakaas lekkernij

Zo maak je het deze pindakaas lekkernij

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout, de melk, het ei, de honing en de olie in een kom. Meng het door elkaar met de mixer. Voeg dan de plakjes banaan, de chocola en de pindakaas toe. Mix nogmaals op de laagste stand. Anders vliegt alles door de lucht. Doe het mengsel in een ovenschaal waar je bakpapier in hebt gedaan. Zet het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

pindakaas tussendoortje

Opdienen van je pindakaas ontbijt

Haal de pindakaas lekkernij uit de oven en laat even afkoelen. Haal dan het bakpapier uit de ovenschotel en snijd de pindakaas lekkernij in stukken. Ik doe meestal voor een ontij een vierkant stuk en de rest snijd ik in repen om in te vriezen als tussendoortje. Doe het vierkante stuk op een bord. Doe er 2 el naturel kwark bij en strooi er wat hagelslag en dien het meteen op. Smakelijk!

Tip: meer recepten in dit leuke boekje
Lees ook: Pindakaas Kookboeken

pindakaas met havermout en chocolade skyr

Vorig artikelPersonal Touch Travel
Volgend artikelPindakaas kookboeken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in