De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Brabant

aardbeienterrasAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Noord-Brabant. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Noord-Brabant

Theetuin ’t Bakhuys in Lennisheuvel is een plek waar je landelijk kunt genieten. In de kleinschalige persoonlijke theetuin, aan het zandpad, kun je onder het genot van een kopje thee of koffie met zelfgebakken lekkernijen genieten van de rust. Je kunt er ook lunchen met eigengebakken boerenbrood hier. Er is een theewinkeltje en in de omgeving kun je fietsen en wandelen.

Theetuin ’t Bakhuys
Theetuin ’t Bakhuys

Pluktuin de Langendam in Waspik is bijzonder vanwege het bakhuis van meer dan 200 jaar oud. De oven is nog steeds in gebruik, er worden workshops pizza bakken of broodbakken gegeven. Daarnaast is er een theetuin en een bloempluktuin. Kinderen zijn welkom, maar er worden geen kinderfeestjes gegeven.

pluktuin langendam
Pluktuin de Langendam

Philips Fruittuin de Wielewaal in Eindhoven is geweldig leuk voor kinderen! Er is een pannenkoekhuis, een fruittuin en een landwinkel. Gratis bij elke pannenkoek krijg je een speurtocht, maar de speurtocht is ook te koop in de winkel voor € 1,00 per kind. De speurtocht, inclusief spellenparcours, duurt ongeveer 1,5 uur. Ga zelf op onderzoek uit in de boomgaard en ontdek de natuur. Onderweg kom je ook nog leuke uitdagingen tegen, van touwtrekken tot leerzame spelletjes. Van begin augustus tot eind oktober kun je zelfs verdwalen in het maisdoolhof! Volwassenen kunnen hier leren snoeien en je kunt zelfs picknicken in de boomgaard. Leuk voor de kinderen of om je geliefde mee te verrassen.

philips fruittuin
Philips Fruittuin

Bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen neem je een kijkje op de aardbeienkwekerij, knip je zelf je eigen doosje aardbeien, geniet je van de heerlijke aardbeienhapjes en drankjes op het terras of leef je uit in de speelweide! Je kunt ook rondleidingen krijgen. Superfijne plek met kinderen!

Het Aardbeienterras
Het Aardbeienterras

Theetuin Op Kreitsberg zit in het Noord-Brabantse dorpje Zeeland. Een ideale plek om te pauzeren met een potje koffie of thee en eventueel met een heerlijk stukje gebak. Tevens kun je hier je zelf meegebrachte boterham in alle rust opeten. Ze schenken potjes koffie, thee en kruidenthee. Bijvoorbeeld: Boerenmelange, Vriendinnen thee en Rooibos Brabants kwartierde… Fijn als je in de omgeving gaat fietsen of wandelen.

Theetuin Op Kreitsberg
Theetuin Op Kreitsberg

In Handel, in de buurt van Gemert, heb je Pluktuin en het theehuis de Heerevelden. Ik ben bij deze pluktuin zelf nooit geweest, maar kreeg ‘m getipt van een lezer. Mocht ik ooit eens in de buurt zijn, dan ga ik ‘m zeker bezoeken!

Ook theetuin de Pimpernel mag volgens een lezer niet aan deze lijst ontbreken! In deze theetuin schijnt je vlinders in je buik te ervaren. Wat wil je nog meer? Ze zijn open van April tot oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag. Gelegen tussen Den Bosch en Vlijmen, grenzend aan natuurgebied de Moerputten.

De Tinteltuin in Eersel heeft een theeschenkerij en een bloementuin. In de zomer natuurlijk heerlijk om rond te dwalen of even lekker te genieten van thee en taart. De plaatjes zien er heel uitnodigend uit!

De Kruidkamer in Bladel heeft een theetuin, maar ook heuse theevelden, die prachtige geuren en kleuren in de zomer. Hier kweken ze hun eigen theesoorten. Je kunt er genieten van een High Tea en er lekkere theetjes scoren in het winkeltje. Deze theetuin ligt tegen de bossen van landgoed Ten Vorsel aan, dus je kunt in de buurt heerlijk wandelen of fietsen.

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

De Plukkerij in Bosschenhoofd werd getipt door een lezer. Naast zelf je eigen bos bloemen plukken, kun je hier genieten op het terras van koffie of thee met zelfgemaakt gebak. In het winkeltje heerlijke jams, chutneys, sausjes. Een aanrader dus!

Woon jij in Noord-Brabant en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Friesland
Volgend artikel10 onmisbare apps voor ouders
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

8 REACTIES

  1. In mijn zoektocht naar een leuke pluktuin kwam ik op je blog terecht. Leuk hoor.
    Wel zag ik dat de kruidenkamer in Bladel helaas niet meer te bezoeken is.
    Wel heb ik Miss Hyacinth in St Oedenrode gevonden. Gaan we deze zomer heen.
    Groetjes,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in