Keukenbenodigheden voor de amateurkok

Ik kook graag. En volgens mij kan ik ook best wel koken. Ooit kreeg ik eens een groot compliment van iemand: “Judith kan echt toveren met eten”. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer zo vaak bijzonder kook sinds ik kinderen heb. Kinderen lusten namelijk heel weinig, in elk geval die van mij wel. Maar soms heb ik zin om eens uit te pakken. Ik ben dan altijd heel blij met mijn grote hoeveelheid keukenattributen, die ik in de loop van de jaren verzameld heb. Ik grijp bijna nooit mis en kan haast ieder gerecht maken, mede dankzij mijn keukeninventaris.

Keukenbenodigdheden voor de amateurkok

Nu zijn jullie vast benieuwd wat ik dan allemaal voor bijzondere keukenbenodigdheden in huis heb. Het meeste heb je misschien zelf ook wel, maar het valt of staat met de kwaliteit van je spullen. Ik zoek altijd goed wat ik koop en waarom, want er zit behoorlijk wat kwaliteitsverschil tussen. De ene zesteur is de andere niet, dunschillers heb je in allerlei soorten en maten, maar ze moeten wel lekker in de hand liggen en ook tussen de ene rasp en de andere zit een wereld van verschil.

Sinaasappelpers

Zo kocht ik ooit een rvs handsinaasappelpers van een duur merk. Dat ding werkte voor geen meter. De pers zelf was niet scherp genoeg, waardoor er onvoldoende sap uit kwam. En hij was bovendien zo glad, dat hij telkens uit mijn handen schoot. Miskoop van de eeuw, dus. Laatst kreeg ik een keer ergens een sinaasappelpers, roze, van een soort rubber. Superleuk ding, maar vrij goedkoop en van rubber. Ik kon me niet voorstellen dat het goed zou werken, maar het tegendeel is waar: het is een topding! Werkt als een tierelier, makkelijk schoon te maken, ik ben er zo blij mee.

Andere keukenhulpjes

Een knoflookpers, bakring, eiersnijder, taartvorm, garde, strooiers, zeef, een rasp, allemaal producten waarbij de handigheid in het gebruik valt of staat met de kwaliteit. In de horeca weten ze dat ook, daar moeten ze immers snel en effectief kunnen werken. Er is geen tijd voor keukenhulpjes die niet prettig werken, want dat soort frustratie kun je tijdens piektijden in de keuken niet gebruiken. Een goeie tip is daarom om voor je keukenbenodigdheden ook als amateur eens te kijken in een horeca grootkeuken shop. Hier vind je ook keukenbenodigdheden voor de amateurkok, maar wel van horeca kwaliteit!

Bijzondere keukenbenodigdheden

Meestal kies je voor de wat meer standaard keukenspullen, maar voor wie wat te besteden heeft èn ook voldoende opbergruimte in de keuken heeft, kun je ook eens denken aan wat meer bijzondere keukenbenodigdheden, zoals een heuse tomatensnijder, waarmee je perfecte plakjes kunt snijden. Of kies voor rijstrandjes (niet zo duur trouwens), om mooie vormpjes mee te maken bij een etentje. Ideaal om de blits mee te maken.

Vorig artikelWerken rondom het thema China
Volgend artikel5 belachelijk dure hotels in New York
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in