Reisfotografie, een must voor iedereen die graag foto’s maakt

reisfotografie laura vinkWil jij na je zomervakantie graag thuiskomen met mooie, bijzondere, grappige en sprekende foto’s? Van die foto’s die je niet op je computer zet en vervolgens bijna nooit meer kijkt, maar foto’s die afdrukwaardin zijn? Die je misschien zelfs wel uitvergroot op canvas wilt laten afdrukken? Lees dan snel verder!

Reisfotografie van Laura Vink

Laura Vink werkt sinds 2009 als fotograaf. Voorheen deed ze veel kinderfotografie en gezinsfotografie, maar haar passie voor reizen heeft pas ècht de fotograaf in Laura aangewakkerd. Ze wilde dat haar foto’s meer overbrachten wat ze voelde. Daarom is ze zich gaan verdiepen in fotografie. Door ontzettend veel te oefenen haalde ze steeds meer uit haar foto’s. Ze heeft geen fotografie-opleiding gevolgd, maar haar plaatjes zijn werkelijk prachtig! Laura wil graag laten zien dat er een goede fotograaf in iedereen schuilt. Daarom besloot ze dit boek met de naam Reisfotografie te schrijven.

Het boek

Het boek is echt fantastisch. Er staan meer dan 500 foto’s in en bij elke foto staat exact welke instellingen Laura heeft gebruikt. Dat geeft het boek echt een meerwaarde. Zo ga je steeds meer begrijpen hoe je kunt spelen met de instellingen van je camera. Het maakt trouwens niet uit of je een spiegelreflex camera hebt, een systeemcamera of een compactcamera hebt, de tips, ervaringsverhalen en inspirerende foto’s zijn handig voor iedereen. Ik verzeker je dat je met de tips uit dit boek héél anders naar het beeld gaat kijken dat je wilt fotograferen. Ik merk het zelf namelijk ook al. Dat ik me bewuster ben van het beeld dat ik wil vastleggen. Nadenk over wat ik wil overbrengen, aandachtig kijk naar de compositie. Het is echt leuk om mee aan de slag te gaan! En zeker als je op vakantie bent, waar de landschappen bijzonder zijn, de zon vaak schijnt en je herinneringen wilt vastleggen.

boek laura vink reisfotografie

Inhoud

Het boek Reisfotografie is opgedeeld in het fotograferen van diverse onderwerpen, zoals landschappen, steden, mensen, dieren, natuur, cultuur en onderweg. Zo kun je snel even iets opzoeken als je op reis bent en weet dat je de dag zult doorbrengen in een grote stad. Lees het de avond van te voren door en je gaat de volgende dag veel zekerder met je camera op pad, let maar op! De foto’s van Laura zitten in je hoofd ter inspiratie en je weet wat je moet doen om het beeld dat je ziet goed vast te leggen. Laura geeft ook tips voor de bescherming van je apparatuur en je foto’s èn ze vertelt hoe je het beste je foto’s kunt bewaren en organiseren als je weer thuis bent. Handig! Tot slot legt ze uit wat zij aan apparatuur heeft en pas op: dat betekent dat je verlanglijstje ineens weer gevuld wordt. Ik wil nu namelijk òòk een groothoeklens bijvoorbeeld, omdat ik heb gezien wat je er allemaal mee kunt.

Kopen?

Wil jij dit toffe boek nog snel aanschaffen voor je op vakantie gaat? Of misschien gewoon sowieso in huis hebben, omdat het een echte musthave is voor iedere hobbyfotograaf die meer uit zijn foto’s wil halen? Je koopt het uitsluitend via de website van Laura zelf, de Vink Academy. Waar ze trouwens ook heel toffe cursussen geeft om beter te leren fotograferen!

pagina uit reisfotografie

Vorig artikelHet hippe tasje dat je altijd bij je hebt
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #79
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in