Scheurkalender LeesLiever

scheurkalender leeslievenDe Scheurkalender van LeesLiever kende ik nog niet, maar inmiddels hebben wij ‘m thuis in gebruik. De kalender is ontworpen door Hanneke Cents. Hanneke heeft een missie, en niet zomaar één. Zij wil graag dat deze kalender kinderen, ouders en leerkrachten motiveert, inspireert en stimuleert. Ze gaat voor leesplezier, elke dag in een ander perspectief. Als ex-juf en mama van 4 weet ik hoe belangrijk lezen en voorlezen is, dus ik houd van dit soort initiatieven.

Scheurkalender LeesLiever

In de LeesLiever scheurkalender vind je boekentips, leesadvies, handige tools en strategieën, wist-je-datjes, quotes, moppen, en nog veel meer. Dit jaar dus 366 dagen met inspiratie. Voorbeelden die ik op de kalender tegenkwam waren bijvoorbeeld deze quote van Jochem Meyer: creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen. Met een haakje naar mensen met dyslexie, want dat zijn vaak heel creatieve mensen.

Tips om beter te leren lezen

Wat bijvoorbeeld ook wordt uitgelegd in de kalender is dat uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel lezen, steeds beter worden. Maar dat kinderen die weinig lezen, niet beter worden in lezen. Dat kun je als leerkracht of als ouder aan kinderen vertellen, maar als ze het zelf lezen op zo’n kalender blijft het beter hangen. Zo zijn er elke dag leuke weetjes over lezen die kinderen inspireren of iets leren. En doordat het een dagelijks terugkerend ritueel is, vinden kinderen het ook niet belerend overkomen, ze gaan er naar uitkijken wat er de volgende dag voor iets op de kalender staat!

Voor wie is de scheurkalender?

Is de scheurkalender LeesLiever alleen bedoeld voor zwakke lezers? Zeker niet! De scheurkalender is voor iedereen. Voor kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten die het thuis of in de klas willen gebruiken. Je kunt ‘m bijvoorbeeld ook voor de hele school bestellen, zodat elke klas er eentje heeft. Zo laat je als school zien dat je lezen op de kaart zet en informeer je kinderen iedere dag met een leuke tips of weetje. Wie weet leer je er zelf ook nog niets van?

Onze ervaring met de LeesLiever scheurkalender

Hier hangt hij thuis op de wc en er wordt elke dag gevochten om wie het blaadje er af mag scheuren. Dan wordt het voorgelezen bij het ontbijt. Vooral de spelletjes vinden ze hier leuk om te te doen. Wij zijn enthousiast over de kalender!

Koop hier de Scheurkalender LeesLiever

scheurkalender leeslieven pagina

Vorig artikelDe voordelen van een leasefiets
Volgend artikelJachtschotel met tomaat en kikkererwten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in