Sesamstraat Live in het theater

Sesamstraat Live in het theaterSesamstraat, wie is er niet mee opgegroeid? Iedereen kent het, jong of oud, en het is nog steeds enorm populair. Nu is Sesamstraat ook Live in het theater te zien! Een sprankelende voorstelling voor het hele gezin, met Tommie, Pino, Elmo, Koekiemonster, Bert & Ernie en Sofie (Janouk Kelderman), die de hoofdrol speelt. Zij is bekend van het Klokhuis. Wij zijn naar de premiere van Sesamstraat Live in theater ‘t Gooi in Hilversum geweest en dat was, precies zoals dat past bij Sesamstraat, één groot feest!

Sesamstraat Live in het theater

Bij een premiere zijn is altijd bijzonder, omdat er dan vaak iets extra’s geregeld is. Dat was nu ook zo: Fee kreeg een toffe Elmo pet, er waren koekiemonster koekjes en er kon gekleurd worden. Dikke pret dus al voor de voorstelling. Het was lekker druk met kinderen en ik spotte, hoe kan het ook anders in Hilversum, ook wat BN-ers met hun kids. Om 11 uur begon het en zaten we in de zaal. Ik had eerst nog een stoelverhoger voor Fee gepakt, maar ze was er te licht voor en dan klapte steeds de stoel dicht. Uiteindelijk heeft ze dus lekker bij mij op schoot gezeten, en dat was eigenlijk ook veel gezelliger.

Sesamstraat Live scene

Voor het hele gezin

Er staat dat de voorstelling voor het hele gezin is, maar ik ben alleen met Fee geweest. Ik denk dat Lenthe van 7 het zeker ook nog leuk had gevonden, maar Yuren van 9 en onze heerlijke puber zouden het denk ik te kinderachtig vinden. Zelf vond ik het vooral heel leuk om samen met Fee te gaan, even tijd voor haar alleen. In een gezin met 4 kinderen moet je namelijk voortdurend de aandacht verdelen en dat is niet altijd makkelijk. Ze genoot zichtbaar van de privé aandacht!

sesamstraat

Hoe is de voorstelling van Sesamstraat Live?

Als het doek open gaat, zien we Sofie. Ze is op een grote zolder aan het rommelen in allerlei dozen en koffers, want ze gaat verhuizen. De verhuiswagen kan ieder moment komen en ze moet van haar moeder inpakken en dozen naar beneden brengen. Maar Sofie vindt het heel spannend om te verhuizen en ze raakt steeds afgeleid door haar fantasie. Op zolder staan namelijk allerlei spannende spulletjes, waar ze verhalen omheen bedenkt. Ze gaat verbeelden. En ze gaat het de kinderen in de zaal ook leren.

Sesamstraat Live spel koekjes

Verbeelden en fantaseren

Tijdens het verbeelden, komen alle Sesamstraatfiguren om beurten voorbij. Allemaal leren ze Sofie en de kinderen in de zaal dingen: vormen, kleuren, liedjes, dansjes, letters en cijfers. Het enige dat ik al jaren jammer vind aan Sesamstraat, is dat ze tegen de letters de fonetische uitspraak zeggen. Dus de b noemen zij de bee. Terwijl kinderen op school juist leren dat de b de bu is. Maar goed, als ik dat loslaat is het verder een geweldig leuke voorstelling. Heel informatief, educatief en ook nog gewoon hartstikke leuk. De kinderen worden geactiveerd om mee te doen en daar genieten ze van. De sfeer zat er goed in!

Koekiemonster sesamstraat in het theater

Op de foto met de cast van Sesamstraat Live

Na afloop mochten de kinderen het podium op om op de foto te gaan met de cast van Sesamstraat Live. Dat vond Fee geweldig. Ze vond het alleen jammer dat ze niet alleen met iedereen op de foto mocht. Na de voorstelling dronken we nog wat in het theater en stonden er ook poffertjes en stokjes met fruit, groente en kaas. De voorstelling duurde ongeveer een uur en dat was precies goed voor de jonge kinderen.

Cast Sesamstraat Live

Praktische informatie

Sesamstraat Live in het theater draait de komende periode door het hele land. Je kunt de speellijst zien op de website. Ik vind het zeker een aanrader voor jonge kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, tot een jaar of 7 is het heel erg leuk. Je kunt kaartjes kopen via deze link bij een theater bij jou in de buurt. De kaartjes zijn vanaf €17,50 per persoon (afhankelijk van het theater waar je gaat kijken). De voorstellingen zijn of in de ochtend, of in de middag. Tip: laat je kind verkleed komen, dat mag bij deze voorstelling! Misschien heb je zelf wel iets, anders kun je deze Oscar-outfit aanschaffen, deze koekiemonster of Elmo onesie of een van de andere Sesamstraat verkleedkleren.

outfit verkleedkleren Sesamstraat

Meer Sesamstraat

Is jouw kind helemaal gek van Sesamstraat? Dan is het leuk om deze voorstelling voor te bereiden met wat leuke activiteiten en spulletjes die je kunt kopen rondom dit thema. Dat zijn meteen ook leuke sinterklaas of kerstcadeautjes. Bijvoorbeeld de Bert & Ernie poppen, de liedjes cd van Sesamstraat, het Grote Sesamstraat Boek of één van de andere Sesamstraat spullen.

Grote Gouden Boek SesamstraatCD Liedjes Sesamstraat

knuffelpop bert en ernieSesamstraat puzzel

Vorig artikelOnze ervaring met het museum voor Beeld en Geluid
Volgend artikel123 superslimme dingen over het klimaat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in