123 superslimme dingen over het klimaat

123 superslimme dingen over het klimaatTegenwoordig zijn gelukkig veel mensen wel in meer of mindere mate betrokken bij de zorgen om het klimaat. De aarde warmt op en dat heeft desastreuse gevolgen. Onze kinderen zijn de toekomst, zij moeten leren wat de gevolgen zijn en wat we samen kunnen doen om de klimaatopwarming terug te dringen. Mathilde Masters schreef met die reden een boek met 123 superslimme dingen over het klimaat. Louize Perdieus illustreerde dit boek: bij elk weetje een passend tekeningetje om te snappen wat er verteld wordt. Soms is het klimaat namelijk best ingewikkeld!

123 superslimme dingen over het klimaat

Het boek begint zo: “Dag lezer, ik ben heel blij dat jij dit boek gaat lezen. Want het is een belangrijk boek. Eigenlijk zou iedereen het moeten lezen. Het gaat namelijk over superbelangrijke dingen. Het klimaat en het milieu.” Het boek is opgebouwd uit 123 weetjes die verdeeld zijn over 6 hoofdstukken. Alles is verbonden, Het klimaat verandert voortdurend en daardoor de aarde ook, de aarde wordt warmer, de aarde wordt vuiler, de gevolgen van een warmere en vuilere aarde en tenslotte “wat gaan we er aan doen?”

Antwoorden

Er zijn nog steeds mensen die denken en roeptoeteren dat het allemaal wel meevalt met het klimaat. Ze komen met argumenten die soms logisch klinken, en soms weten vooral kinderen dan geen pasklaar antwoord. Wie dit boek leest, kan deze mensen vertellen hoe het ècht zit en kan dus met de juiste tegenargumenten komen. 123 superslimme dingen over het klimaat geeft een antwoord op de ingewikkelde klimaatvragen voor jong en oud.

plastic op je bord

Leerzaam boek

Ik vond het boek voor mezelf ook heel leerzaam. Veel wist ik al wel, maar de heldere informatie en tekeningen maken alles extra duidelijk. Daarbij kwam ik ook weetjes tegen waar ik nog weinig van wist. De opbouw van het boek zit goed in elkaar. Eerst gaat het over vroeger en wordt uitgelegd hoe het klimaat van invloed is op het milieu. Wist jij bijvoorbeeld dat in woestijnzand voedsel zit voor vissen in de oceaan? Ik niet! Maar dankzij 123 superslimme dingen over het klimaat weet ik dat nu wel. Dat je beter geen kleding van synthetische stoffen kunt kopen wist ik ook, maar hoe het nou precies zat met de invloed daarvan op het milieu, dat wist ik dan weer niet. Al dat soort gingen staan in dit boek.

123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat

Wat kun je zelf doen?

Het boek eindigt met tips die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen. Bijvoorbeeld dat je de verwarming een graadje lager kunt zetten, wat minder vaak kunt wassen en je kleren eerst nog eens kunt uithangen voor ze in de was gaan. Zo maak je kinderen bewust van de klimaatproblematiek en leren ze wat ze zelf kunnen doen om hier invloed op te hebben. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, doen we samen een heleboel. In de hoop dat we de klimaatproblematiek onder controle krijgen.

Wat doe jij al aan het klimaat?

Misschien doe je zelf al een heleboel thuis, zoals afval scheiden, korter douchen, zo min mogelijk plastic kopen. In dit boek staan nog meer tips die je direct kunt toepassen inclusief de uitleg waarom het helpend is voor het klimaat.

Boek kopen?

Heb jij thuis een kind dat interesse heeft in de wereld om zich heen, het milieu en het klimaat? Dan is dit boek misschien wel een leuk cadeau. Je koopt 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat al voor €15,99. Wie weet inspireert het jouw kind wel om een geweldige duurzame oplossing te bedenken voor de toekomst?

weetjes over het klimaat

Vorig artikelSesamstraat Live in het theater
Volgend artikelLeuke uitjes voor pubers; een overzicht
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in