Zo organiseer ik het huishouden met 4 kinderen

Weekplanner gezin 4 kinderenVaak vragen mensen aan mij hoe ik dat toch allemaal doe met 4 kinderen. En terecht, want het is inderdaad reuze druk. De truc is eigenlijk vooral om goed overzicht te houden van afspraken en een kei te zijn in het plannen en organiseren. En dat ben ik gelukkig.

Ieder weekend maak ik een weekplanning. Dan pak ik mijn digitale agenda erbij waar alle afspraken van zowel mij, Maik als van de kinderen in staan. Alles verwerk ik in mijn weekplanner. Hier houd ik ook bij wat ik op elke dag eet en ik maak meteen een boodschappenlijstje. Maik doet vervolgens de boodschappen, daar hoef ik me niet druk over te maken.

Op dit moment gebruik ik de familyplanner van Oxfam Novib. Die naam klinkt misschien niet hip, de kalender is dat zeker wel! Hij loopt van september 2015 tot december 2016 en superbelangrijk: hij heeft 6 vakjes!! Zo is hij namelijk perfect te gebruiken voor ons gezin: Maik, ik, en de 4 kinderen. Ieder heeft dus zijn eigen vakje. Aan de zijkant staat een vak met lijntjes voor notities. Daar schrijf ik op wat ik elke dag ga eten. Heel handig!

De weekplanning hangt bij ons in de keuken. Elke ochtend, als ik de lunchpakketjes voor school klaar maak, kijk ik even wie welke afspraken heeft die dag. Ook check ik wat er op de planning staat voor het diner. Soms moet ik dan nog iets uit de vriezer halen bijvoorbeeld. Of ik zie dat er nog iets tussendoor gehaald moet worden voor het avondeten. Dan plan ik dat in op mijn route naar school als ik de kinderen op ga halen.

 

Weekplanner ingevuld

 

Vorig artikelStijlvolle raamdecoratie
Volgend artikelVaccineren: wat ik koos en waarom
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in