Shoppen, gamen of lezen: Drie keer de leukste apps voor buiten de deur

Je kent het vast wel: ’s ochtends maak je je klaar voor een lange rit in de trein naar je werk, of je weet dat je een lange pauze tussen afspraken of werkzaamheden door zult hebben. Je kunt niet echt werken aan iets anders, maar je hebt wel wat tijd te verdrijven: dan kun je vast wel wat vermaak gebruiken. En waarmee kun je je onderweg nu beter vermaken dan met je mobieltje? Hieronder deel ik drie verschillende, leuke apps die je treinreis of pauze zó om doen vliegen.

Shoppen vanaf waar je maar wilt

Ben je niet zo van het door de stad strompelen op zoek naar je volgende aankoop? Of heb je er gewoonweg niet zoveel tijd voor? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om online te gaan shoppen. Met de vele webshops die nu ook in app-vorm te vinden zijn, is dat nog gemakkelijker geworden. Onderweg naar je werk scoor je vanaf je telefoon of tablet gemakkelijk de perfecte outfit, of doe je alvast inspiratie op voor je volgende shopavontuur. Geen lange zoektocht en verdwalen in het assortiment van al die verschillende winkels, en vooral nooit meer wachten in de rij voor de kassa, maar alles overzichtelijk op je scherm. Een voorbeeld hiervan is Zalando Lounge, de shopping club van Zalando met een speciale app voor zowel Android als iOS. Hiermee kun je gemakkelijk je favoriete merkkleding met korting via je telefoon of tablet vinden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind dat echt heerlijk tijdverdrijf!

Even tijd voor een spelletje

Wil je onderweg graag een potje gamen op je telefoon of tablet, dan heb ik een tip voor je: Plants versus Zombies 2. Bij deze hilarische game beheer je een speelveld in de vorm van een tuin, waarbij je een invasie van zombies moet stoppen aan de hand van planten, die allemaal hun eigen speciale krachten hebben. Zo heb je ‘peashooters’, plantjes die erwten tegen de zombies aan schieten, maar ook ‘cherrybombs’, kersen die binnen een paar seconden ontploffen en daarmee zombies vernietigen. Er zijn verschillende levels in verschillende werelden, die allemaal hun eigen thema hebben. De zombies zijn dan ook aangepast aan het thema van de wereld waarin je speelt. Naarmate de moeilijkheidsgraad omhoog gaat, krijgen zombies speciale krachten en wordt het dus lastiger ze te verslaan. Krijg je er al zin in? Je kunt de app downloaden voor Android of voor iOS.

Onderweg lezen

Je hebt lang niet altijd een e-reader nodig om onderweg een goed boek te kunnen lezen zonder zware pillen rond te hoeven zeulen. Als je een tablet hebt, of je vindt het prima om op je smartphone te lezen, dan kun je een book reader-applicatie downloaden zoals de app Google Play Books. Deze app is zowel geschikt voor iOS– als voor Android-toestellen. Je kunt met deze app tegen een lage prijs (en soms zelfs gratis) e-books downloaden en lezen op je device. Zo loop je ook niet het risico dat je je boek of e-reader vergeet; je telefoon of tablet heb je immers meestal toch wel bij je. Google Play Books heeft een zeer uitgebreid assortiment, dus er zit vast genoeg leesplezier voor je bij!

Naast de bovenstaande apps zijn er natuurlijk nog veel meer applicaties die leuk zijn om onderweg te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar apps waarmee je lekker creatief bezig kunt zijn, dan heb ik hier een lijstje voor je. Wat zijn jouw favoriete apps voor buiten de deur?

Vorig artikelZo maak je eenvoudig je eigen milkshake
Volgend artikelStijlvolle eetkamerstoelen voor een prikkie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in