Sim only of een nieuwe smartphone?

In het bos van aanbiedingen van telefoonabonnementen en smartphones wordt het steeds lastiger om de juiste keuze te maken. Het nieuwste van het nieuwste hebben lonkt, maar is een abonnement met telefoon wel altijd de goedkoopste keuze? Soms is het de moeite waard om eens goed te rekenen. Ik kwam er achter dat een sim only abonnement in combinatie met een losse nieuwe iPhone voor mij een stuk goedkoper was dan een telefoon mèt abonnement. Het loont dus echt om goed te vergelijken wat voor jou de beste en goedkoopste keuze is!

Sim only of een nieuwe smartphone?

Ik heb lang gewacht met de aanschaf van een nieuwe telefoon. Ik had mijn iPhone 6 inmiddels al 3 jaar en al een keer voorzien van een nieuwe accu, toen ik besloot dat ik een iPhone X wilde. Dat had er ook mee te maken dat mijn dochter Sterre van 12 klaagde dat ze ongeveer de enige op school was die geen telefoon had. Ik sta er nog steeds achter dat we best lang hebben gewacht met haar een telefoon geven, maar ik begreep ook wel dat het niet leuk was voor haar dat alle vriendinnen een een app groep met elkaar communiceerden en zij daar buiten viel. Over de vraag wanneer je je kind een smartphone geeft schreef ik al eerder een blog. Voor veel ouders is dit namelijk een struikelblok.

Hoe gebruik jij je telefoon?

Uiteindelijk kwam ik er achter dat ik beter de smartphone los kon kopen. Dat kwam, doordat ik best een goedkoop sim only abonnement kon nemen. Natuurlijk hangt het maar net af van jouw wensen. Ik gebruik mijn telefoon best veel. Bellen doe ik niet zo heel veel, sms-en af en toe, maar MB’s gebruik ik heel veel. Ik wilde dus een abonnement waarbij ik dat goed kon regelen. De iPhone kocht ik daarna gewoon via internet met een mooie aanbieding.

Veel geheugen op mijn smartphone

Ik maak ontzettend veel foto’s. Grotendeels vanwege mijn blog, maar natuurlijk ook privé van de kinderen. Ik wil dus altijd genoeg geheugen op mijn telefoon en inmiddels heb ik ook een iCloud abonnement. Dat is heel handig, want nu kan ik onbeperkt foto’s maken. Vroeger had ik nog wel eens dat mijn telefoon “vol” was, en dat ik eerst alle foto’s moest wissen of ergens zetten voor ik nieuwe foto’s kon maken. Heel vervelend vond ik dat. Nu is dat dus niet meer nodig, echt een prima uitvinding vind ik dat.

Hoe maak je mooie foto’s met je smartphone?

Volgens mij is naast bellen, appen en surfen op internet het maken van foto’s de meest gebruikte functie op een smartphone. Er zijn inmiddels allerlei cursussen over smartphone fotografie en zelfs boeken die je kunt aanschaffen om nog beter te leren fotograferen. Met een paar basistips over fotografie kom je al een heel eind.

Fotografie apps in overvloed

Echt moeilijk is het trouwens sowieso niet meer om een mooie instagram foto te produceren tegenwoordig. Er zijn namelijk ontzettend veel apps op de markt die je helpen om foto’s beter te maken qua kleur en licht. Zo gebruik ik zelf vaak de app afterlight om foto’s die te donker zijn lichter te maken. Dat werkt goed. Ik vind de iPhone X mooie foto’s maken, maar soms zie ik Android Smartphones die misschien nog wel mooiere foto’s maken. Hoe dan ook, sim only of met telefoon, er is voor allebei iets te zeggen. Zorg in elk geval dat je goed vergelijkt, want soms is een sim only abonnement echt gunstiger!

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
sim only
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #220
Volgend artikelHet kiezen van het juiste badpak voor je figuur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in