Foto weekoverzicht Judith #220

Het lijkt alweer lang geleden, maar vorige week maandag zat ik gewoon nog in Schotland. In mijn weekoverzicht vind je dus nog wat terug over die laatste halve dag in Edinburgh en omgeving en natuurlijk de rest van mijn week, waarin ik €500 armer werd en er niets voor terug kreeg.

Maandag

Het was een beetje jammer, maar ik was ‘s nachts niet helemaal fit geweest. Ik had last van mijn buik en daardoor dus amper geslapen. Geen sportmomentje dus die ochtend, maar een lange douche en een kop thee. De rest was al uit bed en aan het overleggen wat we die dag zouden gaan doen. Ik had nog wel graag naar het roze kasteel gegaan, maar helaas wilde niet iedereen meer zo’n lang stuk rijden, dus dat is het niet geworden. We besloten naar Falkland te rijden. Dit is een dorpje uit de Netflix serie Outlander en dat wilden de fans in onze groep graag zien. Zelf heb ik geen Netflix (waarschijnlijk als enige in Nederland ;-)), dus ik heb niet zoveel met die Outlander locaties. Het was gelukkig wel een leuk dorpje waar je nog meer Outlander fans op het pleintje foto’s ziet maken en wij een echt Schots havermoutpap ontbijtje nuttigden in het enige koffietentje dat er zat. Het was trouwens prachtig weer: blauwe lucht en volop zon. Na ons ontbijt en wat rondlopen in dit schilderachtige dorpje, besloten we door te rijden naar kasteel Dunfermline. Daar maakten we wat fotootjes en toen gingen we naar het strand bij Edinburgh, Portobello Beach.

Portobello Beach & Dean Village

In Portobello Beach liepen we een klein stukje langs de boulevard en zochten daarna een tafeltje in The Beach House. Dit is een heel leuk restaurantje met uitzicht op het strand. Er stond een terras buiten, maar daar vonden we het nog net te koud voor. Binnen zag het er gezellig uit en het was lekker druk, maar gelukkig was er nog een tafel vrij. Een stevige lunch ging er wel in, van de zeelucht, maar ook omdat we rond etenstijd in het vliegtuig zouden zitten. Na de lunch reden we Edinburgh in, op zoek naar Dean Village. Dit is een pittoreske wijk in de drukke stad. Het lijkt wel zo uit een sprookjesboek gekomen. Van die gekleurde huisjes tegen een achtergrond van een rustig kabbelend riviertje. Echt een instagram-waardige hotspot. Niet veel mensen kennen het, dus het is er ook niet overladen met toeristen ofzo. Nadat we daar een korte wandeling hadden gemaakt reden we naar het vliegtuig. We hadden wat vertraging, maar gelukkig zaten we al snel weer in Nederland en kon ik Maik en de kinderen weer knuffelen en nog wat werken.

Dinsdag

De ochtend begon natuurlijk al vroeg, want de kinderen moesten naar school en ik zette zo snel mogelijk mijn laptop aan om aan de slag te gaan. Er waren genoeg werkdingen die mijn aandacht nodig hadden. ‘s Middags moest ik nog naar een afspraak toe en ‘s avonds sleepte ik mezelf naar de sportschool. Ik had totaal geen zin, maar wilde per se wel gaan. Achteraf was ik blij dat ik dat gedaan had natuurlijk.

Woensdag

Het was mooi weer en Maik was natuurlijk thuis, maar hij had een klus voor zijn eigen bedrijf dus had ik het rijk alleen. Ik hoefde pas ‘s middags naar een afspraak en kon dus ‘s morgens heerlijk thuis werken zonder gekwebbel om me heen. Om 3 uur moest ik naar een afspraak, maar ik werd om 2 uur gebeld dat er een verkeerde tijd in de mail had gestaan en of ik nu zo snel mogelijk kon komen. Dat lukte gelukkig. Eind van de dag waren de kinderen nog lekker buiten en ik heb ook even thee gedronken in de zon.

Donderdag

Ik was donderdagochtend nietsvermoedend aan het schoonmaken, toen mijn moeder een bericht stuurde: jullie vliegen toch niet met Wow Air hoop ik he? Ik appte terug: uh, ja, hoezo? Vervolgens stuurde ze me dit nieuwsbericht door. Ik belde gelijk Maik en begon als een gek te zoeken naar alternatieve vluchten voor ons tripje naar IJsland. Mijn moeder past 1 keer per jaar op, zodat wij met z’n tweetjes een keer weg kunnen, en dat stond gepland voor aankomende donderdag. Maik en ik zouden de Westfjorden gaan bezoeken en ik had daar superveel zin in! Helaas bleek er al snel geen vlucht meer te vinden, we waren natuurlijk ook niet de enigen. Er waren zelfs mensen die al in IJsland stonden en niet meer terug konden.

Geld kwijt

Het geld voor de tickets zijn we kwijt. Faillissement valt onder geen enkele verzekering en ik had de tickets met ideal betaald, niet met creditcard. Anders had ik het nog op de creditcardmaatschappij kunnen verhalen. Voortaan dus altijd mijn tickets met creditcard betalen 🙁 Maar goed, hoewel ik nog een claim heb ingediend bij Wow Air, verwacht ik daar weinig van: van een kale kip kun je immers niet plukken. De hotels hadden we ook al geregeld, van 3 hebben we het geld terug gekregen en de huurauto kunnen we omzetten. We zijn dus uiteindelijk alleen het geld van de tickets kwijt en 1 hotel. Enorm zonde natuurlijk, maar gelukkig is het maar geld.

Nieuwe bestemming

De rest van de dag heb ik me dus zo’n beetje daar mee bezig gehouden. Toen duidelijk werd dat IJsland echt niet meer haalbaar was, tenzij we bereid waren zo’n €1000 per ticket te betalen, gingen we op zoek naar een andere bestemming. Ook dat bleek zo kort van te voren niet makkelijk. Vaak komen de vliegtijden dan net niet goed uit, en uitwijken lukt niet qua datum. Ik heb woensdag nog gewoon werkafspraken tot eind van de middag, dus we kunnen pas op z’n vroegst woensdagavond vliegen en op maandag moet ik ook weer aan de slag, dus dan moeten we weer thuis zijn.

Vrijdag

Uiteindelijk bleven er drie bestemmingen over waar we uit gekozen hebben. Ik verklap nog niet waar ik naartoe ga, maar wie nieuwsgierig is kan dat donderdag zien op mijn instagram. Daar ben ik dus vooral mee bezig geweest op vrijdag, naast sporten en de kinderen van en naar school halen. Verder zaten we vooral buiten in de zon en speelden de kinderen in de tuin.

Zaterdag

Ik begon de ochtend natuurlijk in het zwembad. Daarna moest Maik met Yuren naar voetbal en toen hij terug was ging ik met de kinderen naar de kapper. Dat duurde allemaal erg lang vond ik, zat een beetje te balen, want ik wilde in de zon zitten. Thuis nam ik een wijntje dat ik lekker in de tuin opdronk. De eerste van het seizoen!

Voetbal

Daarna gingen Maik en Yuren samen naar Vitesse-ADO en bleef ik met de meiden thuis. Ik had geen zin om te koken, dus we aten maar wat hapjes en komkommer enzo. Niet zo verantwoord, maar ja. Ondertussen zat ik met mijn neus in de reisgidsen die ik ‘s middags had gekocht. Niks voor mij, zo kort van te voren beslissen waar je heen gaat. Ik had de hele route en alles wat ik wilde zien klaar liggen voor IJsland, nu moet dat opeens in minder dan een week uitgezocht worden voor een ander land. Ik ben nogal een planner, dus ik vind dat niet zo fijn. Heb me namelijk nooit eerder in dit land verdiept, dus geen idee wat er allemaal te zien is.

Zondag

Ik ging eerst naar de sportschool, daarna gingen Maik en ik schoonmaken. Mijn moeder komt hier natuurlijk 4 dagen en ik wil dan wel dat het stofvrij is. Netjes gaat niet echt lukken, want met kinderen kun je altijd maar een half uur genieten van een schoon huis. Tenzij ze niet thuis zijn natuurlijk 🙂 Daar zijn we bijna de hele dag mee bezig geweest, de tijd die over was hebben we grand prix gekeken en buiten ijsjes gegeten. Ik ben vroeg naar bed gegaan, want ik had zaterdagnacht amper geslapen dus was ontzettend moe.

Vorig artikelSneakertijd
Volgend artikelSim only of een nieuwe smartphone?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in